Regionieuws

Halloween activiteiten in en rondom Zeewolde

Halloween, de traditie overgekomen vanuit Amerika wordt in Nederland steeds meer gevierdOfficieel valt Halloween op 31 oktober (de laatste dag van het jaar volgens de Keltische kalender). Het feest ontwikkelde zich door de eeuwen heen in de VS uiteindelijk naar een kinderfeest waarin kinderen verkleed langs de deuren gaan. Huizen die daaraan deelnemen zijn herkenbaar aan de Halloween versieringen. Kinderen vragen om een traktatie en proberen de bewoners een beetje bang te maken......

De laatste jaren groeit het griezel aspect en komen er meer feesten, ook voor volwassenen.Ondanks dit opkomende feest blijft in Nederland het van oorsprong Rooms-Katholieke Sint Maarten, wat op 11 november gevierd wordt, populairder. In en rond Zeewolde wordt er ook aandacht aan Halloween gegeven, naast dat al jaren de vrijdag voor de herfstvakantie (afgelopen vrijdag, 19 oktober) de zwemdisco in Halloween sferen wordt georganiseerd zijn er nog meer activiteiten.

Pompoen uithollen

Op 24 en 27 oktober kunnen kinderen bij Fruithal Smits pompoenen uithollen. Tussen 10.00 en 16.00 uur kan je figuurtjes maken in de pompienen en natuurlijk krijg je er een lichtje bij. Deelname kost € 5,95 per persoon, inclusief pompoen, lichtje, glaasje appelsap met wat lekkers. Wel heb je je eigen mes nodig om de pompoen mee uit te hollen. Meer informatie vind u op hun website.

Griezeltocht 

Op 26 en 27 oktober kan je terug in de tijd, naar de plek van kommer en kwel, toen Harderwijk nog het 'gootgat' van Europa werd genoemd! Betreedt de geschiedenis waarin doodsangst heel normaal was en er niet raar opgekeken werd van een paar spettertjes bloed. Alles kan gebeuren.
Een griezeltocht georganiseerd door Carmels Paradise en de Mess.
Beide dagen starten de tochten vanaf 20.00 uur , de laatste ronde vertrekt om 23.15.
Adviesleeftijd is 12 jaar en ouder. Deelname is gratis, maar er moet wel een tijd gereserveerd worden. Dit kan via hun site

Halloween Spooktocht – Almere

In Almere buiten organiseert VMCA (Vrijwilligers en Mantelzorg Centra Almere) een spooktocht vanaf 20.00 uur. Deelnemers vanaf 12 jaar kunnen dan in groepjes het bos in gaan nadat een eng verhaal is verteld. De laatste groep start rond 21.30 uur. Deelname kost € 2,50 inclusief wat drinken met lekkers. De spooktocht wordt georganiseerd voor een groep jongeren die aangesloten zijn bij VMCA en dus een mantelzorgtaak hebben voor een gezinslid. Elke maand is er voor hen een activiteit. Deze is echter voor iedereen, dus alle griezelfans zijn welkom! Informatie is te vinden op de Facebookpagina

Grimm & Gruwel - Hans & Grietje

Op 2 en 3 november strijkt circus Grimm & Gruwel neer rondom De Grote Snoeptoren bij Hans & Grietje! Laat je verbazen door alle magische showacts, de freakshow, de heksen en magiërs welke het terrein van Hans & Grietje onveilig maken!
Beide avonden vertrekt er tussen 17.00 en 20.00 uur iedere 5 minuten een groep van maximaal 10 personen voor de spookachtige wandeltocht. (Op eigen gelegenheid)
Op 3 november van 16.00 tot 17.00 is er een aangepast programma voor de allerjongste bezoekers.
Tickets kosten € 5,00 per persoon. Via www.hansengrietjezeewolde.nl zijn er in de webshop tickets te bestellen.

Fright Nights - Walibi

De Halloween Fright Nights in Walibi Holland, Biddinghuizen duren nog tot 28 oktober.
Op Donderdag, Vrijdag, Zaterdag en Zondag kan je tussen 18.00 en 23.00 uur 6 gruwelijke spookhuizen bezoeken, 8 angstaanjagende Scare Zones en Eddie’s Roast Show.
Tickets zijn verkrijgbaar op de website van Walibi.

 Foto: Fruithal Smits

Halloween activiteiten
Advertentie