Regionieuws

Help de bij

Deze week vindt de Nationale Bijentelling plaats! Hoe meer we namelijk over de bij weten, hoe beter we de bij kunnen helpen. Help de bij en zorg voor een bijenvriendelijk tuin of groenstrook met bijenplanten in jouw omgeving.

Doe mee aan de challenge van deze week: “Help de bij thuis” en ontvang een gratis gids met tips van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging Oost Flevoland voor het aanleggen van een bijenvriendelijke tuin. Meld je aan via: www.ikdoemeejijook.nl

Bijen maken een belangrijk deel uit van het ecosysteem. Ze zorgen voor een biodiversiteit die de natuur nodig heeft. In Nederland leven bijna 360 wilde bijensoorten. Ruim de helft daarvan wordt met uitsterven bedreigd. 80% van de planten waar wij van eten is bestuiving afhankelijk van bijen. Zonder bijen kunnen groenten en fruitsoorten zoals b.v. appels, broccoli, kersen en komkommers niet bestaan.

In april staan de challenges in het teken van ‘duurzaam voedsel’. Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en anderen challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen. Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Want zo dragen we bij aan minder CO2 uitstoot en grondstofverbruik.

Advertentie