Regionieuws

Helpt u Zeewolde naar de overwinning van het NK Tegelwippen?

Welke gemeente wipt de meeste tegels? Ermelo, Harderwijk of Zeewolde?

Vanaf 21 maart doen Zeewolde mee met het NK Tegelwippen. We gaan de strijd aan met andere Nederlandse gemeenten. En vooral met de gemeenten Ermelo en Harderwijk. Welke gemeente wipt de meeste tegels? Helpt u mee? U kunt Zeewolde aan de overwinning helpen! Op 21 maart om 13.00 uur trapt wijkwethouder Helmut Hermans samen met Aannemingsmaatschappij Van Gelder het NK Tegelwippen in Zeewolde af. Vlak bij de Vomar aan de Flevoweg worden tegels weggehaald. In plaats daarvan komt er extra groen.

Deel van Poster van het NK Tegelwippen met een tegel en een spade erop en de tekst 2024 NK Tegelwippen, Zeewolde wipt tegen ermelo en harderwijk

Het nieuwe groen zorgt dat regenwater in de bodem kan zakken en zorgt ook voor koelte. Ook ontstaat zo meer ruimte voor de nieuwe bomen zodat die goed kunnen groeien. Als het Centrumcarré af is, is het groen oppervlak in de straten rondom het centrum van Zeewolde vergroot met bijna 13%.

Vervang ook tegels door bloemen, planten en struiken

Deze periode is een mooie tijd om met de tuin aan de slag te gaan en de tegels in uw tuin te vervangen door bloemen, planten en struiken. Kijk eens op de website https://www.nk-tegelwippen.nl/project/tegels-wippen-hoe-dan/ voor inspiratie. Het aantal tegels dat u heeft vervangen door groen kunt u met een foto op de website doorgeven.

Gratis tegels op laten halen tijdens het NK Tegelwippen 2024

Tijdens het NK Tegelwippen kunt u uw gewipte tegels gratis op laten halen door onze tegeltaxi. De tegeltaxi haalt op 25 maart tegels op in Zeewolde. Aanmelden is verplicht en kan tot 19 maart via duurzaamzeewolde.nl/tegeltaxi

Advertentie