Regionieuws

Henk en Alie Mentink stoppen na 22 jaar met Loopsport2000

Vanaf de parkeerplaats van Sportcomplex Het Baken vertrekt dinsdag 20 december om 19.30 uur de laatste training van Loopsport2000. Henk Mentink, samen met echtgenote Alie Mentink de kartrekker van Loopsport2000, heeft besloten er een punt achter te zetten. “Ik ben dit jaar 70 geworden en dat vind ik een mooie leeftijd om ermee te stoppen”, gaf hij woensdagavond aan in het radioprogramma Van de Beek Draait Door.

In de regio’s Noord-West Veluwe, Utrecht en Flevoland zijn Alie en Henk Mentink jarenlang actief geweest met het promoten van bewegen in de vorm van hardlopen en nordic walking. Met loopgroepen in verschillende plaatsen en ook organiseren van verschillende loopevenementen hebben ze zich behoorlijk op de kaart gezet.

Henk en Alie Mentink stoppen na 22 jaar met Loopsport2000

Henk Mentink zat ooit bij de vijf beste lopers van Nederland, maar een eenzijdig auto-ongeluk in 1998 maakte het fysiek presteren niet meer vanzelfsprekend. Doormiddel van begeleiding van Cadans en zijn vrouw Alie werd in 2000 Loopsport2000 opgericht met hardlopen voor gevorderden en voor beginners en toen ook vooral Nordic Walking-groepen.

,,Ik heb vorige week net ledenpasje nummer 5.013 uitgeschreven”, schrijft Alie in een persbericht. Door de jaren heen werden diverse loopevenementen georganiseerd en De Koude Polderloop in Nijkerk van komende zaterdag is het laatste loopevenement dat gehouden wordt onder leiding van Alie en Henk Mentink. ,,Ik heb na al die jaren toch nog het gevoel dat ik iets terug gedaan heb voor de hardloopsport, die me ook zoveel moois heeft gebracht”, zegt Henk. “Ik vind het mooi dat ik mensen heb kunnen stimuleren om meer te bewegen.”

Advertentie