Regionieuws

Jerusalema Challenge in Coloriet

Jerusalema Challenge Coloriet

De coronaperiode zorgt voor een saamhorigheidsgevoel in de zorg. Samen de schouders eronder zetten. Daarom deden de zorgmedewerkers van Coloriet mee met de Jerusalema Challenge. In een video is te zien hoe de afgelopen weken in alle woonzorgcentra in de gemeente Dronten, Lelystad en Zeewolde en in de wijkzorg is gedanst.

De Jerusalema Challenge bestaat al een tijdje. Wereldwijd doen mensen uit de zorg hetzelfde dansje en posten het op YouTube. De hype staat symbool voor hoop en verbondenheid tijdens de coronacrisis. “We zetten al geestelijk verzorgers en psychologen in voor mentale ondersteuning, maar zo’n vrolijke challenge geeft energie in deze tijden. Het is mooi om te zien hoe de medewerkers op eigen wijze meedoen”, aldus Aukje Reinders, bestuurder Coloriet.

Swingen met Sportbedrijf Lelystad
Zo heeft senior verpleegkundige Elodie tijdens de nachtdienst iedereen in Coloriet de Hoven enthousiast gemaakt. Inclusief de coaches Welzijn, de hoofden, kwaliteitsverpleegkundigen, de koks en collega’s van de palliatieve unit ’t Hofje. De coaches Welzijn hebben de hulp van samenwerkingspartner Sportbedrijf Lelystad ingeschakeld om iedereen het dansje aan te leren. Samen met de bewoners bewegen op muziek. Met als resultaat dat het hele woonzorgcentrum swingt. Vanaf de entree, in polonaise langs de receptie naar de binnentuin, op het wijkplein en het dakterras.

Op eigen wijze
In Coloriet Laarstaete dansen de dames van facilitair mee. Herkenbaar aan de schoonmaakspullen, kookgerei en headset van de receptie. Hun collega’s van de revalidatiezorg dansen bij de lift.
Een team van Coloriet Wijkzorg danst op straat. In Zeewolde dansen de collega’s in de tuinen van de woongroepen van Coloriet de Sfinx. Bij Coloriet de Regenboog in Dronten dansen de zorgmedewerkers in de huiskamers.

Grand café wordt disco
In Coloriet Laarhof in Lelystad, waar mensen met dementie wonen, wordt het grand café spontaan een disco. Een aantal bewoners komt op de muziek af en danst met de zorgmedewerkers mee. Een bewoonster doet voor hoe het dansje eigenlijk hoort. Ook de coaches Welzijn en vrijwilligers van Coloriet Dagcentrum het Pluspunt in Swifterbant dansen mee. “Als bestuurder en directie hebben wij ook met de challenge meegedaan.”

De coaches Welzijn: “Het was gewoon even weer een feestje per woongroep. De vrolijkheid en het saamhorigheidsgevoel zorgde ook voor ontlading en emoties bij zowel bewoners als zorgmedewerkers.” Een van de zorgmedewerkers: “Normaal ga ik in het weekend uit. Nu kon ik hier op mijn werk even lekker dansen en gek doen. Het was genieten. En dat doen we door alle filmpjes, die we ook met familie gaan delen, nu nog.”

De compilatievideo is te zien op Youtube

Advertentie