Regionieuws

Kom in de klas op 27 februari; Meeloopdag op scholen in heel Flevoland

Op 27 februari 2020 zetten scholen in heel Flevoland hun deuren open voor mensen die willen ervaren hoe het is om voor de klas te staan. Tijdens deze dag kunnen geïnteresseerden meelopen met leerkrachten uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, MBO en speciaal onderwijs. De meeloopdag vloeit voort uit het regionale “Actieplan aanpak lerarentekort” en wordt georganiseerd door het onderwijsverband Flevowijs, de overige betrokken onderwijsbesturen in de provincie en door de gemeenten Almere en Lelystad.

Logo Flevowijs

Geïnteresseerde inwoners uit Flevoland zijn van harte uitgenodigd om op 27 februari een dag(deel) mee te lopen op een van de deelnemende scholen. Denk daarbij aan het meekijken met de leerkracht in de klas, of zelf de handen uit de mouwen steken en meedraaien met het programma. Zowel in Lelystad als in Almere eindigt de dag voor de deelnemers aan de meeloopdag met een gezamenlijke bijeenkomst. Hier kunnen zij met elkaar ervaringen van de dag uitwisselen en informatie krijgen over de opleidings- en loopbaanmogelijkheden in het onderwijs van de verschillende schoolbesturen en lerarenopleidingen.

Ervaar het zelf

In Flevoland is op enkele plaatsen sprake van een fors lerarentekort. Op andere plaatsen zijn die tekorten er nu misschien nog niet, maar de vooruitzichten wijzen daar wel op. Het doel van de meeloopdag is inwoners te enthousiasmeren voor het onderwijs door hen zelf te laten ervaren wat het vak inhoudt. Het onderwijs laat de deelnemers tijdens de meeloopdag kennis maken met de betrokken docenten, eigentijdse onderwijsconcepten en enthousiaste leerlingen. Juist dat willen de scholen en gemeenten op deze dag onder de aandacht brengen. De organisatoren hopen dat de deelnemers door deze ongedwongen kennismaking de stap willen nemen om een loopbaankeuze te maken voor het onderwijs.

Aanmelden
Meelopen op 27 februari 2020? Meld je dan aan via: www.flevowijs.nl/meeloopdag.

Advertentie