Regionieuws

Lois doet mee met het wereldkampioenschap in Texas, Amerika

Lois Rose Siepel, 13 jaar oud uit Zeewolde doet sinds dit jaar mee aan de Steak Cookoff Association (SCA) BBQ wedstrijden in Nederland. Geïnspireerd door haar vader is ze achter in de tuin begonnen om te leren hoe ze de beste steak kon maken.

Lois heeft de smaak goed te pakken en heeft zelfs een Golden Ticket gewonnen om deel te mogen nemen aan het Wereldkampioenschap SCA steak in Amerika in maart 2024. Ze zal een van de jongste deelnemers zijn die meedoet tijdens de wedstrijd met allemaal doorgewinterde BBQers. De hoofdprijs van het Wereld Kampioenschap is 10.000 dollar.

Het wereldkampioenschap start met voorrondes, kom je door de voorronde, dan doe je mee met de finale. Lois zet alles in om met de finale mee te mogen doen. Lois is erg blij dat ze wordt gesteund door een aantal sponsoren, Primo Ceramic Grills zet de BBQ klaar in Fort Worth, Texas. die meenemen met het vliegtuig is een beertje lastig. Thermapen Nederland sponsort de vliegticket van Lois. Daarnaast dragen Holland Reklame en Standbouw en Autobedrijf van der Knaap bij. Nog niet alle kosten zijn gedekt, vervoer op locatie, boodschappen en verblijf in Texas moeten nog bekostigd worden.

Lois Siepel voor de BBQ truck

Lois heeft hiervoor een GoFundMe pagina opgezet. Hier kan iedereen die dat wil Lois steunen.

Op 9 februari hield ze al een moment voor pers en genodigden waar ze een voorproefje gaf van haar capaciteiten. Ze kon daar uitleggen hoe ze de steak bereid, met welke kruiden en hoe je tot een sappige malse steak kan komen. Een kwestie van meerdere uren.

Haar eerste wedstrijd was in september bij BBQ village in Emmeloord, hier waren meer dan 25 deelnemers uit heel Europa waaronder meervoudig Europees kampioenen. Tijdens de wedstrijd draait het allemaal om de beste steak. De punten worden gegeven op smaak, malsheid, gaarheid en opmaak. Eerst moet er tijdens de steakselectie de beste ribeye worden gekozen, dan moet de steak netjes worden gemaakt, vetrandjes eraf etc. Dan wordt de steak in de juiste kruiden gezet en moet de steak worden gegrild op de BBQ waar de roosters minimaal 300 graden Celsius zijn. Als de steak is zoals je hem wilt hebben wordt de steak ingeleverd in een dichte box en proef de jury zonder te weten wie de steak heeft klaar gemaakt.

Haar vader (Anne) en zijn teamgenoten Mark en Wilco zullen ook meedoen met het Wereldkampioenschap in 2024 in Texas.

Advertentie