Regionieuws

Meneer Bus (81) weer thuis

Goed nieuws, meneer Bus (81) uit Zeewolde is na 18 intensieve dagen in het ziekenhuis weer thuis. Dit staat op de website van Ziekenhuis St Jansdal. Met flinke koorts en kortademigheid werd hij op 18 maart per ambulance naar het St Jansdal vervoerd. Na een longscan, meerdere onderzoeken en een coronatest, bleek hij positief te zijn. Hij werd op de corona-afdeling opgenomen. De eerste vier nachten waren heel zwaar voor hem. Infusen met medicatie en zuurstof gaven uiteindelijk verlichting.

Meneer Bus (81) weer thuis

“Ik ben zo verschrikkelijk slecht geweest dat ik er over dacht om het op te geven. Gelukkig heb ik het overwonnen. De verpleegkundigen waren erg meegaand en zeer vriendelijk. Dat geeft een fijne herinnering naast het donkere gedeelte dat ik nog steeds voel,” vertelt meneer Bus. “Mijn zoons zijn ook erg blij dat ik weer thuisgekomen ben. Ze waren erg bezorgd en zijn de zorg erg dankbaar. Ze hebben een groot spandoek gemaakt. Mijn zoon vanuit Canada is ook erg betrokken en gaf complimenten aan alle zorgverleners van St Jansdal via het contactformulier op de website.”

Op de bovenverdieping van zijn huis is hij momenteel uit voorzorg nog in quarantaine. Hij heeft de beschikking over een slaapkamer, TV-kamer, badkamer en keuken. Hij maakt zelf zijn ontbijt klaar en zijn vriendin, Ankie Geldof (75) staat dag en nacht voor hem klaar. Ze gaat vroeg naar de supermarkt om de lekkerste dingen voor hem te kopen en kookt de warme maaltijd. Zij is zeer zorgzaam en heel voorzichtig om niet zelf besmet te raken.

“Rond 8.30 uur stap ik onder de douche en ga ik me aankleden. Ik probeer zoveel mogelijk zelf te doen om in beweging te blijven. Op de zolder kan ik zelf m’n wasjes draaien”, vertelt meneer Bus. “Ik ben nog lang niet de oude, het is een enorme aanslag op mijn lijf geweest. Ik ben nog erg moe, maar elke dag gaat het beter.”

Bron: St Jansdal.nl

Advertentie