Regionieuws

MijnStJansdal promotieweek

Deze week is het de nationale e-healthweek. Ziekenhuis St Jansdal sluit hier bij aan door het houden van een promotieweek voor patiëntenportaal MijnStJansdal. Dat betekent dat patiënten terecht kunnen bij de stand in de centrale hal in Harderwijk met vragen over het portaal, hulp bij het aanmaken van een MijnStJansdal account, hulp bij het gebruik ervan, of het opvragen van een activatiecode om het account te kunnen activeren. Alle polikliniekmedewerkers in Harderwijk, Dronten en Nijkerk zullen patiënten attenderen op het gebruik van het patiëntenportaal. Patiënten ontvangen deze week een kleine attentie als zij MijnStJansdal activeren.

Zuiderzee ziekenhuis Lelystad

Via MijnStJansdal kunnen patiënten in een veilige digitale omgeving op elk moment een deel van hun medisch dossier inzien. MijnStJansdal is op een mobiele telefoon eenvoudig te raadplegen via de app “MyChart”. Steeds meer mensen maken hier gebruik van.

Ruim 20.000 patiënten hebben al een MijnStJansdal account. De grootste groep die MijnStJansdal gebruikt zijn ouderen tussen de 60 en 80 jaar. Zij komen frequent in het ziekenhuis en gaan goed om met MijnStJansdal. Enkele reacties van patiënten. De heer Kappers: “Je hoort zoveel informatie tijdens het consult. Ik vind het prettig dat ik de informatie nog eens kan nalazen in de bezoeksamenvatting.” De heer Ochs: “Ik maak al twee jaar gebruik van MijnStJansdal. Ik gebruik het naar volle tevredenheid. De service van MijnStJansdal is heel goed. Er is snelle berichtgeving bij uitslagen, zoals bloeduitslagen. Ik kan ook gemakkelijk een vraag stellen aan mijn arts. Het geeft een goed naslagwerk.”

Via MijnStJansdal heeft de patiënt ook de mogelijkheid om iemand te machtigen voor het account, bijvoorbeeld een mantelzorger, of een ouder. Diegene die toegang krijgt, kan dan uitslagen inzien of afspraken maken namens de patiënt. De toegang hiervoor kan aangevraagd worden via een machtigingsformulier die te vinden is op de website, of verkrijgbaar via de receptie in de centrale hal.

Om MijnStJansdal te activeren, heeft de patiënt een activatiecode nodig. Deze kan aangevraagd worden, na vertoon van een geldig legitimatiebewijs, in Harderwijk, Dronten, Nijkerk en vanaf 1 maart ook in Lelystad. Met de code kan op www.mijnstjansdal.nl een gebruikersnaam en een wachtwoord aangemaakt worden.

Advertentie