Regionieuws

Natuurwerkdag in Flevoland een groot succes

Op vrijdag 2 november startte de Natuurwerkdag voor Flevoland al in Ens met schoolkinderen die druk waren met snoeien en zagen. Op zaterdag konden op 21 andere locaties de groene vrijwilligers aan de slag. En dat deden ze! In Flevoland waren ruim 550 mensen actief, jong en oud. In het hele land waren dat er meer dan 15800. Gedeputeerde Harold Hofstra gaf samen met de directeur van Landschapsbeheer Erwin van Liempd het goede voorbeeld in Dronten.

Wel 100 deelnemers meer dan vorig jaar waren op deze stralende zaterdag overal in Flevoland enthousiast aan het werk. Zagen, snoeien, slepen met takken, maaien, riet uit poelen trekken, broeihopen keren of nestplekken maken voor wilde bijen. Ook het enthousiasme van de jonge deelnemers was groot, op veel locaties kwamen minstens evenveel kinderen als volwassenen in actie. Daaruit blijkt dat werken in de natuur geschikt is voor jong en oud. Het zonnige weer heeft zeker geholpen om zoveel meer deelnemers te mogen ontvangen dan vorig jaar.

Het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag is belangrijk voor het behoud van natuur en landschap. Zorg voor het landschap, zoals onderhoud aan (knot-)bomen, orchideeënveldjes, bosranden en poelen is steeds vaker in vrijwilligershanden. De maatschappelijke betrokkenheid van de vele vrijwilligers bij de groene leefomgeving is groot. Mede dankzij hen kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Flevolandse landschap. Landschapsbeheer Flevoland ondersteunt de groene vrijwilligers op vele terreinen met hun kennis, kunde en gereedschappen. Maar zonder de vele gemotiveerde locatieleiders, die vrijwilligers weten te enthousiasmeren voor het werk in de natuur, zou de natuurwerkdag dit jaar niet zo’n succes zijn geworden.

(Bron: Landschapsbeheer Flevoland)

Advertentie