Regionieuws

Nieuwe subsidieronde ondernemers om verhaal van Flevoland te beleven

Provincie Flevoland moedigt ondernemers en organisaties aan om met elkaar en/of andere partijen te komen tot aantrekkelijke nieuwe vrijetijdsproducten. Zij stelt hiervoor een subsidie beschikbaar. Hiermee wil de provincie graag dat bezoekers de regio Flevoland nog meer kunnen beleven tijdens een dagje uit of vakantie. Het ontwikkelen van vrijetijdsproducten die goed aansluiten bij het verhaal van Flevoland én inzetten op beleving  zorgen ervoor dat bezoekers het unieke en onderscheidende karakter van Flevoland ook daadwerkelijk kunnen ervaren.

Logo Provincie Flevoland

Eerder dit jaar is al een subsidie toegekend voor o.a. het realiseren van een interactieve tentoonstelling met verhalen over Flevolandse pioniers op de MS Waddenzee. Jop Fackeldey, gedeputeerde Recreatie en Toerisme, onderstreept het belang van deze regeling: “Door financiering beschikbaar te stellen voor productontwikkeling in de vrijetijdssector kan het verhaal van Flevoland overgebracht worden en wordt het voor de bezoeker ook daadwerkelijk beleefbaar”.

Hoe werkt het aanvragen van de subsidie?

Ondernemers en organisaties in de vrijetijdssector kunnen in aanmerking komen voor provinciale subsidie. Hiervoor is een goed uitvoeringsplan nodig waarin het unieke, onderscheidende karakter van Flevoland – als nieuw land op de zeebodem - wordt vertaald in bestaande en nieuwe recreatieve en toeristische producten. De regeling staat tot 1 november 2019 open voor aanvragen met een startdatum in 2020. Meer informatie over de regeling is te vinden op de provinciale website.

Advertentie