Regionieuws

Ontdek het kleurrijke buitengebied

Tulpenroute Flevoland vindt plaats van 13 april tot en met 5 mei 2019. Geniet van de bloemenzee aan tulpen, ontdek het unieke buitengebied van Dronten, Lelystad en Zeewolde… en doe mee aan de leuke activiteiten langs de routes. Goed nieuws: de groei van de tulpen gaat voorspoedig. De eerste bloeiende tulpenvelden zijn al gespot!

‘Een van de doelen van Tulpenroute Flevoland is om mensen kennis te laten maken met de veelzijdigheid van Flevoland. Dit doen we onder andere door in de buurt van de routes leuke activiteiten aan te bieden’, vertelt voorzitter Herman Vermeer.

Op de website www.tulpenrouteflevoland.nl is een handige activiteitenkalender te vinden. Zo kun je gedurende de tulpenroute iets drinken in de boomgaard bij Boerderijwinkel Klaren aan de Boudewijnlaan 15 in Dronten. Of eet een ijsje bij Melkveebedrijf Brouwer aan de Zeebiesweg 37 in Biddinghuizen. Op beide bedrijven kun je ook een rondleiding krijgen.

20 april in Zeewolde

Tijdens Tulpenroute Flevoland wordt op zaterdag 20 april extra uitgepakt langs de route in Zeewolde. Diverse bedrijven die langs de route zitten, openen deze dag hun bedrijf om nog beter kennis met hen en het buitengebied te maken. Zo organiseert Boerenbedrijf Struijk aan de Reigerweg 6 deze dag een gezellige Boerenmarkt.

Zin in iets actiefs? Neem dan eens een kijkje bij Zwaan Buitensport, aan de Knooplaan 1. Op het terrein van dit buitensportbedrijf kun je onder het genot van een drankje genieten van de tulpen terwijl de kinderen tegen een kleine vergoeding meedoen aan activiteiten als broodbakken boven een kampvuur, boogschieten, survivallen en verkleden in de verkleed-keet.

De Tulpenroute eens op een andere manier beleven? Boek een tochtje op een retroscooter en geniet van de mooie tulpenvelden. Tulpenroute Scooters is te vinden aan de Bijlweg 13 in Lelystad. Op een gehuurde step de tulpenroute verkennen? Dit kan vanaf Shortgolf Swifterbant. Vanaf dit jaar is het ook mogelijk om fietsen te huren langs de route. Dit kan bij Bed & Breakfast de Kandelaar en Europarcs Zuiderzee. Beiden zijn te vinden in Biddinghuizen.

Ga voor meer informatie over Tulpenroute Flevoland en de vele activiteiten naar www.tulpenrouteflevoland.nl De activiteiten staan zowel op een aparte activiteitenkalender maar ook op de achterkanten van alle auto-, fiets- en wandelroutekaarten, die zijn te downloaden.

Ontdek het kleurrijke buitengebied
Advertentie