Regionieuws

Opening Tulpenroute Flevoland op 13 april

Op zaterdag 13 april om 10.30 uur vindt de opening van Tulpenroute Flevoland plaats bij Bed & Breakfast De Kandelaar te Biddinghuizen. Er is een gezellige tulpenmarkt, er wordt koffie met appeltaart geserveerd en popkoor Vaya con Dios uit Biddinghuizen verzorgt een optreden.

Tulpenveld Tulpenroute

‘Een perfecte start van de tulpenroute’, zegt voorzitter Herman Vermeer enthousiast. ‘Ontdek de kleurrijke polder en geniet van de mooie vergezichten en de talloze tulpen.’ De tulpen zijn er vroeg bij dit jaar. Veel velden zijn al volop in bloei. Wacht dus niet te lang!  Vanaf 13 april zijn 3 autoroutes (totaal 230 km), 4 fietsroutes (totaal 145 km) en 1 wandelroute (10 km) in Dronten, Lelystad en Zeewolde bewegwijzerd.

Wil je Tulpenroute Flevoland op een andere manier ervaren? Dit kan! Bij Bed & Breakfast de Kandelaar en Europarcs Zuiderzee in Biddinghuizen is het mogelijk om fietsen te huren. Het is ook mogelijk om op een gehuurde kickbike step, een stoere retroscooter of vintage Volkswagen te provincie te ontdekken.

Tulpenroute Flevoland bestaat 5 jaar. ‘In vijf jaar zijn we uitgegroeid tot een jaarlijks evenement dat niet alleen veel Flevolanders trekt, maar ook populair is bij (internationale) toeristen. Een van de doelen van Tulpenroute Flevoland is om mensen kennis te laten maken met de veelzijdigheid van Flevoland. Dit doen we onder andere door in de buurt van de routes leuke activiteiten te organiseren.’

Er is dit jubileumjaar veel te doen. ‘Doe onderweg mee aan een workshop, ga lunchen in een boomgaard, laat je door een boer informeren over hoe tulpen groeien, proef onderweg een heerlijk ambachtelijk ijsje of pluk je eigen boeket in een pluktuin. We vertellen de bezoekers graag het verhaal van onze mooie provincie!’, aldus Herman Vermeer.

‘Dankzij alle vrijwilligers en sponsoren (en in het bijzonder onze hoofdsponsoren Countus, Rabobank Flevoland en de gemeente Dronten, Lelystad en Zeewolde) staat de organisatie als een huis. Ieder jaar weten we meer mensen, bedrijven en organisaties bij ons Flevolandse evenement te betrekken. De opening is traditiegetrouw bij De Kandelaar in Biddinghuizen. Iedereen is van harte welkom. De aanwezigheid van de gouden trekker van Team Agro NL geeft de dag, heel passend bij de Gouden Eeuw, het thema van dit jaar, een extra gouden randje.

 

De Kandelaar is te vinden aan Hoekwantweg 7 in Biddinghuizen. Wil je de routes downloaden of wil je meer weten over tulpen en de leuke activiteiten langs de routes? Neem dan een kijkje op www.tulpenrouteflevoland.nl

Advertentie