Regionieuws

Regio-Longpunt 6 november 2019: Helemaal klaar met vermoeidheid

De werkgroep Noordwest-Veluwe van het Longfonds (voorheen Astma Fonds) organiseert op woensdag 6 november, in samenwerking met Ziekenhuis St Jansdal en Harteraad, het Longpunt met als thema: ‘Helemaal klaar met vermoeidheid.’ Deze middag gaat in op vermoeidheid die veel longpatiënten, maar ook mensen met hart- en vaataandoeningen dagelijks ondervinden.

St Jansdal Longpunt

Tijdens de bijeenkomst spreekt dr. Jan Vercoulen, klinisch-psycholoog/onderzoeker van het Radboud UMC uit Nijmegen. Iedereen is weleens moe, maar wat doe je als abnormale vermoeidheid je in de greep houdt? Waar komt benauwdheid precies vandaan? Hoe ga je om met begrenzingen en het accepteren daarvan? Welke invloed hebben emoties, angsten en stress? De gastspreker leidt het nieuw wetenschappelijk onderzoek naar vermoeidheid en geeft adviezen.

De bijeenkomst is bedoeld voor alle longpatiënten en mensen met hart- en vaataandoeningen, hun mantelzorgers of familieleden uit de regio Noordwest-Veluwe en Flevoland. De bijeenkomst is in de Dageraitzaal van het Ziekenhuis in Harderwijk en begint om 14.30 uur. De toegang is gratis. Aanmelden kan via www.stjansdal.nl/voorlichting of telefonisch via 06-51617421. Veel longpatiënten krijgen het benauwd van geuren. Het verzoek is daarom om tijdens het Longpunt geen parfum of andere geuren te gebruiken.

Advertentie