Tips tegen voedselverspilling
Door precies te kopen wat je nodig hebt, op maat te koken en slim te bewaren voorkom je dat je eten moet weggooien. En van de restjes kun je vaak nog een verassend lekker recept maken. Dat is bovendien beter voor het milieu én je portemonnee. Deelnemers aan de kliekjesbattle maken kans op een pollepel.
Impact challenge vorige week
Flevolanders lieten met de challenge: “Word flexitarier! Ga deze week 3x voor vegetarisch’’ het stukje vlees of vis liggen en kozen voor vegetarische alternatieven. Deelnemers ontvingen ter inspiratie een kookboekje met smakelijke recepten. Zij verkleinden hiermee hun Flevolandse voetafdruk. Afgelopen week en deze week worden er verschillende vegetarische gerechten aangeboden in de kantine van Aeres hogeschool. Op deze manier stimuleert Aeres Hogeschool studenten om verantwoordelijke voedingskeuzes te maken en ontwikkelen.
1 jaar challenges voor 1 circulair Flevoland
In april staan de challenges in het teken van ‘duurzaam voedsel’. Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en anderen challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen. Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Zo dragen we bij aan minder CO2 uitstoot en grondstofverbruik.
Samen creëren we zo één grote challenge: www.ikdoemeejijook.nl