Regionieuws

Schoolklassen voor een paar uur Statenlid

Vanaf nu kunnen Flevolandse schoolklassen meedoen aan het nieuwe provinciespel. Spelenderwijs maken de leerlingen zo kennis met de provincie. Provinciale politiek wordt zo opeens heel tastbaar. Het spel is ontwikkeld in samenwerking met ProDemos voor scholieren van middelbare scholen en MBO’s.

Vandaag werd het spel geopend door commissaris van de Koning Leen Verbeek en directeur van Prodemos Eddy Habben Jansen. Commissaris Leen Verbeek legt het belang van het spel voor de provincie uit: “Het is belangrijk dat de ‘kiezers-van-morgen’ ervaren hoe de politiek werkt, maar vooral zien hoe leuk het is om invloed uit te oefenen en belangrijke zaken voor elkaar te krijgen. Met het provinciespel leren jongeren op een speelse, maar doeltreffende manier hoe onze democratie werkt. Het is daarom waardevol dat een aantal statenleden het initiatief hebben genomen om onze provinciale democratie dichterbij de jongeren te brengen.”

Tijdens het provinciespel ligt midden in de zaal een grote plattegrond van Flevoland. Door politieke partijen te vormen en met elkaar in debat te gaan, bepalen de leerlingen zelf welke voorzieningen ze in de provincie plaatsen. Willen ze meer wegen, een brug, of vinden ze stageplekken heel belangrijk? Ook kunnen de leerlingen vragen stellen aan echte Statenleden. Zo komen ze er achter wat statenleden doen en hoe een Statenvergadering er aan toe gaat.

Tot maart komen al vijftien klassen het spel spelen. Scholen kunnen zich nog het hele jaar aanmelden voor het provinciespel via reserveren.prodemos.nl.

Schoolklassen voor een paar uur Statenlid
Advertentie