Regionieuws

Speeddaten op Transport & Logistiek Banenfestival

Regionale en toonaangevende (familie)bedrijven St. van den Brink Transport, Van de Brug Int. Tanktransport, Ploeger Logistics, NE DistriService zijn op zoek naar vakmensen en enthousiaste leerlingen. Daarom organiseren zij op 2 november als Vereniging CTL (Centrum voor Transport&Logistiek) het Banenfestival in Nunspeet. Iedereen die wil werken en/of leren in de Transport & Logistiek is uitgenodigd om langs te komen. Landstede MBO, Van Buuren Opleidingen en STL zijn ook aanwezig om alle informatie over diploma’s en certificaten te geven.

Centrum Transport & Logistiek

Tijdens het Banenfestival kan je van 10.00 tot 13.30 uur de deelnemende bedrijven beter leren kennen op het terrein van NE Distriservice, Energieweg 28 in Nunspeet.

Naast de speeddate zijn er diverse activiteiten. Er is een trucksimulator en met een VR-bril word je ondergedompeld in de logistieke sector. Maar ook echt zelf rijden in een truck of een heftruck besturen behoort tot de mogelijkheden.

Vlammen voor vrouwen
De vraag naar goed opgeleide werknemers blijft onveranderd groot. Daarom heeft de sector besloten om ook voor 2019 subsidie beschikbaar te stellen voor het opleiden van 2.000 extra chauffeurs. Steeds meer vrouwen kiezen ervoor om vrachtwagenchauffeur te worden. Transportbedrijven zijn daar blij mee, want de sector staat te springen om vrouwen met lef.
De vrijheid en verantwoordelijkheid in combinatie met baanzekerheid en flexibele werktijden zijn aantrekkelijke aspecten van het vak. Zo blijft er tijd over voor privé- en gezinsleven.
Het mooiste blijft de beheersing van een gigantische truck en de liefde voor het op de weg zijn en dat is gelijk voor mannen én vrouwen.

Wil je graag in de dynamische T&L sector aan de slag en zeker zijn van een plaatsingsgesprek op 2 november? Meld je dan vooraf aan via www.zekervaneenbaan.nl/banenfestival.

Advertentie