Regionieuws

St Jansdal maakt ruimte voor IC

Het St Jansdal bereidt zich op allerlei manieren voor op een grote stroom patiënten met het coronavirus. Zij gaan een beroep op het ziekenhuis doen voor intensieve zorg. Het ziekenhuis verwacht naar aanleiding van het landelijk beeld komende week meer opnames op de isolatieafdelingen en de Intensive Care (IC).

Door het afschalen van de geplande zorg komen veel bedden en handen vrij, die heel hard nodig zijn in de kliniek. Dit betekent dat alle niet-spoedeisende, geplande ingrepen tot 11 april helaas verzet of geannuleerd moeten worden op de locaties Harderwijk, Lelystad, Dronten, Nijkerk en Putten.
St Jansdal schaalt niet-spoedeisende ingrepen af
Het gaat hierbij om geplande operaties, scopieën en afspraken op de poli’s. De afspraken op de poliklinieken worden sterk beperkt. Artsen bepalen welke afspraken noodzakelijk zijn om door te laten gaan. Verder vinden de afspraken zoveel mogelijk telefonisch plaats. De acute spoedzorg, zoals de vaatzorg en verloskunde, draait wel gewoon door. De oncologische zorg wordt per patiënt zorgvuldig beoordeeld door de behandelend arts(en).

Het ziekenhuis neemt telefonisch contact op met de patiënten waarvan de operaties, poliklinische afspraken of scopieën niet doorgaan. Patiënten kunnen ervan uitgaan dat de afspraak doorgaat als zij geen bericht hebben gehad. Aan patiënten het dringende verzoek om niet zelf contact op te nemen met het ziekenhuis.

Aan patiënten, die het ziekenhuis bezoeken, wordt met klem gevraagd 1,5 meter afstand te houden tot anderen. Medewerkers vangen patiënten op bij de hoofdingangen van Harderwijk en Lelystad. Zij wijzen op het desinfecteren van de handen en vragen eventuele klachten uit bij patiënten en bezoekers. De vragen gaan over koorts, hoesten, benauwdheid en neusverkoudheid. Volg www.stjansdal.nl/corona of de social media kanalen van het ziekenhuis voor het laatste nieuws.
Advertentie