Regionieuws

Steunpakket Corona en Sport

Van maandag 1 maart tot en met vrijdag 23 april 2021 kunnen Flevolandse sportevenementen en sportorganisaties een aanvraag doen in het steunpakket Corona en sport in Flevoland. Dit steunpakket wordt aangeboden door de Provincie Flevoland en is een noodzakelijke aanvulling op de al bestaande landelijke steunmaatregelen.

De effecten van Corona zijn te merken tot in de haarvaten van de samenleving, ook in de sportsector. Van groot belang is het in stand houden van de sportinfrastructuur en, wanneer het weer mogelijk is, extra ondersteuning te bieden bij het opstarten van activiteiten.

De provincie wil hiermee de sportinfrastructuur in Flevoland behouden, in stand houden en versterken. De uitvoering ligt in handen van Sportservice Flevoland. Om de sport in Flevoland te ondersteunen, stelt de provincie voor de komende twee jaar € 300.000,- beschikbaar.
Corona en Sport
“Het grootste verschil met landelijke steunpakketten is dat dit pakket zich niet richt op het compenseren van inkomstenverlies. Dit steunpakket richt zich nadrukkelijk op nieuwe activiteiten. Zodat de sportsector weer opgestart kan worden, zodra de maatregelen het toelaten", vertelt Rudi Tuijn - directeur van Sportservice Flevoland.

Het steunpakket bestaat uit drie onderdelen:

Stimuleringsfonds Sportevenementen

Sportevenementenorganisaties kunnen vanaf 1 maart een aanvraag indienen voor een bijdrage uit het Stimuleringsfonds evenementen. Deze bijdrage is een steun in de rug voor het voortzetten van het evenement. De aanvraagprocedure is laagdrempelig met een korte beslissingstermijn. De hoogte van de bedragen varieert van maximaal € 2.000,- | € 3.500,- | € 5.000,-, afhankelijk van de omvang van het evenement.

Stimuleringsfonds Sportorganisaties

Dit fonds is een stimuleringsbijdrage voor sportaanbieders met als doel sportaanbieders een steun in de rug te geven en aan te moedigen te herstarten, zodra dit weer enigszins kan. Het steunpakket is niet bedoeld om een "gat in de begroting" te dichten, maar is gericht op het initiëren van nieuwe activiteiten. Per sportaanbieder kan maximaal € 1.500,- aangevraagd worden. Ook voor dit fonds is de aanvraagprocedure laagdrempelig maar er moet wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan.

Ondersteuningsprogramma

De financiële impulsen vanuit de stimuleringsfondsen zijn een belangrijke katalysator voor de sportsector. Echter, er is meer nodig dan alleen financiële middelen. Het ondersteuningsprogramma bestaat uit onder andere de inzet van experts voor één-op-één ondersteuningstrajecten, kennisbijenkomsten en een vitaliteitscan voor verenigingen. Met de juiste begeleiding en ondersteuning helpen wij sportevenementen en sportaanbieders in het maken van de juiste keuzes en afwegingen.

Ga voor meer informatie over het steunpakket, de voorwaarden en aanmelden naar www.sportflevo.nl/coronasteunpakket.
Heeft u vragen? Dan kunt u Sportservice Flevoland bereiken via het telefoonnummer 0320 - 25 11 13 of per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

*Foto: Fotostudio Wierd

 

 

Advertentie