Regionieuws

Tulpenroute Flevoland viert eerste lustrum

Op de fiets, scooter, auto of wandelend langs de tulpen? Zelf een prachtig boeket tulpen samenstellen? Het kan allemaal tijdens de vijfde editie van de Tulpenroute Flevoland van 13 april tot en met 5 mei in het buitengebied van de gemeenten Dronten, Lelystad en Zeewolde. Tulpenroute Flevoland viert dit jaar haar eerste lustrum.

Tulpenroute Flevoland
Foto: Jack Dekker

Trots

‘En daar zijn we trots op!’, zegt Bokke Haanstra, een van de initiatiefnemers en nog steeds nauw betrokken bij de organisatie. ‘Het begon allemaal met de tulpenwandeling jaren geleden, op toen nog Koninginnedag in het Rivierduingebied. Oud-burgemeester Aat de Jonge liep mee en was enthousiast. Hij gaf eigenlijk de aanzet om het groter te organiseren. Dat is gelukt, want het evenement wordt elk jaar een beetje groter.’

‘We begonnen als Tulpenroute Dronten en groeiden uit tot Tulpenroute Flevoland. Mensen uit binnen- en buitenland weten de polder te vinden. We hadden vorig jaar zelfs bezoekers uit Japan en China’, vertelt Haanstra. Tulpenroute Flevoland bestaat dit jaar uit drie grote autoroutes in Oostelijk en Zuidelijk Flevoland. Verder zijn er vier fietsroutes en is er een wandelroute door het Rivierduingebied in Swifterbant. De laatste start vanaf de Kalverschuur, dat tevens dienstdoet als informatiecentrum van de Natuur en Milieucoöperatie Rivierduingebied (NMC Rivierduingebied). 

Onder de aandacht

 ‘Ons doel? We willen het buitengebied van Flevoland graag onder de aandacht brengen. Onze missie is: Beleef het buitengebied van Flevoland, met de tulp als verbindende factor. Het buitengebied van Flevoland is weids, vruchtbaar en kleurrijk. Op de bodem van de voormalige Zuiderzee groeien hoogwaardige gewassen, floreren bedrijven en komt natuur tot ontwikkeling. Door in het voorjaar wandel-, fiets- en autoroutes uit te zetten langs de tulpenvelden en activiteiten aan te bieden, willen we bezoekers uit binnen- en buitenland kennis laten maken met dit unieke stukje Nederland. De tulpen zorgen voor een waardevolle verbinding tussen de burger en het platteland van de 3 gemeenten’.

De feestelijke opening van de vijfde editie van Tulpenroute Flevoland vindt plaats op zaterdag 13 april. Dit jaar heeft Tulpenroute Flevoland als thema de Gouden Eeuw. ‘Het wordt een jaar met een gouden randje’, besluit Bokke Haanstra, namens alle vrijwilligers, enthousiast.

Voor meer informatie: www.tulpenrouteflevoland.nl

*
Foto: Jack Dekker

Advertentie