Regionieuws

Uitnodiging voor vaccinatie: 75 – 79 jarigen

Vanaf deze week (maandag 8 maart) ontvangen mensen uit de leeftijdsgroep 75 tot en met 79-jarigen van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) een uitnodiging voor een coronavaccinatie. Het gaat om mensen die geboren zijn in de geboortejaren 1941 tot en met 1946. Zij kunnen na ontvangst van de RIVM-brief met het daarin vermelde landelijke telefoonnummer, zelf een afspraak maken voor een vaccinatie bij de GGD. Deze doelgroep krijgt het vaccin van BioNTech/Pfizer.

De uitnodigingen in deze doelgroep worden verspreid over de komende twee weken verstuurd. De volgorde van het uitnodigen is van oud naar jong.

Hebt u een afspraak gemaakt bij een vaccinatiecentrum? Kom dan op tijd maar niet té vroeg. Vijf minuten van tevoren aanwezig zijn is ruim voldoende. Vult u vooraf de gezondheidsverklaring in en neem deze mee. Vergeet tevens uw identiteitsbewijs niet mee te nemen. Nadat u gevaccineerd bent blijft u nog even een kwartiertje wachten.

Uitnodiging voor vaccinatie: 75 – 79 jarigen

Vaccinatiestrategie

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bepaalt de volgorde waarin groepen worden gevaccineerd. Leidraad hiervoor zijn de adviezen die de Gezondheidsraad hierover heeft uitgebracht. De startdatum van de verschillende doelgroepen is afhankelijk van de beschikbaarheid van vaccins. Kijk voor de meest actuele volgorde van vaccineren op www.coronavaccinatie.nl

Bron: RIVM/GGD Flevoland

Advertentie