Regionieuws

Van bezit naar gebruik: maak je buurt circulair!

In een circulaire wijk zorgen we ervoor dat grondstoffen en materialen in de buurt worden hergebruikt. Doe je samen met buurtgenoten mee? Meld je dan aan voor deze circulaire wijk-challenge via www.ikdoemeejijook.nl. Na aanmelding krijg je een overzicht van tips en tricks, zoals voorbeelden van andere Flevolandse wijken die samen al circulaire stappen zetten.

Veel mensen hebben bezittingen waar ze niet of niet altijd gebruik van maken. Dat kunnen bezittingen zijn die variëren van apparaten tot aan speelgoed of een auto. Met de circulaire wijk challenges moedigen we jou aan om samen met buurtgenoten van bezit naar gebruik te gaan.

Je kunt beginnen met het delen in de wijk van je apparaten, zoals gereedschap, tuinspullen, speelgoed, meubilair, boeken of de auto. Doe dit bijvoorbeeld via een wijk-groepsapp of facebookgroep.

NMF


Voordelen van een circulaire buurt

Het is leuk om dingen te delen met je wijkgenoten. Door te delen draai je samen met wijkgenoten de grondstoffen- en energieknop omlaag. En wellicht ontdek je zo nieuwe buurtgenoten. Waarom zou je nog wachten? Start jouw circulaire buurt- initiatief.

Impact challenge vorige week

Flevolanders doen elke week mee aan challenges. September staat het thema 'duurzame wijken' centraal. Vorige week maakten Flevolanders hun wijk groener via de challenge: ‘’Grijze wijk? Vergroen samen je buurt’’. Kijk op www.ikdoemeejijook.nl

1 jaar, 48 challenges, 1 circulair Flevoland

Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en anderen challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen.  Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Zo dragen we bij aan minder CO2 uitstoot en grondstofverbruik en meer biodiversiteit. 

Samen creëren we zo één grote challenge: www.ikdoemeejijook.nl

Advertentie