Sport

3 maal podium Finale Pupillenatletiek

Na de drie voorronde wedstrijden die voor de zomervakantie plaatsvonden, wisten zaterdag 10 september maar liefst 3 pupillenteams uit Zeewolde zich te plaatsen voor de interregionale finale.

Samen met een leuke supportersgroep gingen ze naar Soest, met als doel om zo snel mogelijk een estafette te lopen en zoveel mogelijk meerkamp punten te verzamelen. Zoals hoort bij een finale werd de dag geopend met een vlaggenparade, waarbij alle team zichzelf presenteerden. Na de estafettes was het tijd voor de meerkamp die bestond uit de sprint, werpen, verspringen en een lange afstand.

3 maal podium Finale Pupillenatletiek

Plezier voerde de boventoon, en regelmatig wisten atleten zichzelfj verwonderen met een nieuwe PR. Dat je dan met je team dan ook nog op het podium terecht komt is extra mooi. Het jongensteam Pupillen C, bestaande uit Ruben den Hartogh, Tygo Verweij, Fabe Minkhorst, Merijn Somers en Lorenzo Balzalrelli, werd 3e, waarbij Fabe Minkhorst ook nog eens 6e werd in het individuele klassement.

De jongens Pupillen B stalen de show met een 1e plaats als ploeg, waarbij ze maar liefst 3 van de 5 podiumplaatsen bemachtigden. Kevin Julffer werd in deze categorie 5e, Naud van Borselen 3e en Thijs van Schaik 2e. Het gejuich was bijna tot Zeewolde te horen! Andere twee teamleden waren Sasje de Lijster en Auke Baron.

Lokale Omroep Zeewolde Uw nieuwsbron uit Zeewolde

Later op de dag was het de beurt aan de oudere pupillen. De meisjes A1 hadden zich weten te plaatsen. Ondanks dat één van de teamleden uitviel door een blessure wisten ze samen de 5e plaats te bemachtigen. Jolien Langstraat werd in het individuele klassement 7e. Andere teamgenoten waren Cato Kaijser Bots, Femke Smid en Yenthe Minkhorst. Met deze finale wedstrijd en eind deze maand de clubkampioenschappen, sluiten de pupillen het zomerseizoen bijna af.

Maar eerst zaterdag 17 september een spetterende Open Ochtend op eigen baan. Met een Mini Atletic Champs, waarbij ook kinderen die niet op atletiek zijn mee mogen doen. Twee uur lang samen veelzijdig bewegen en plezier! Kijk op www.zeewolde-atetliek.nl voor meer info.

Advertentie