Sport

Beweegfestijn voor mensen met een beperking

Op donderdag 25 oktober vindt opnieuw het Beweegfestijn plaats. Een gevarieerde beweegdag voor mensen met een beperking. Verstandelijk of fysiek beperkt, jong of oud; waar het om gaat is wat je allemaal wel kunt. Bewegen hoort een feest te zijn, en dat is precies ook de opzet van het Beweegfestijn.

Deelnemers kiezen zelf het programma dat het beste bij hen past. 's Ochtends van 10.00 tot 12.00 uur uur is er een Beweegplein. Vol met allerlei kort durende spel- en beweegvormen die je zo vaak mag doen als je wilt. Gooien, rollen, zwaaien! Lekker ontdekken, ervaren en vooral samen veel lol maken. Het Beweegplein is heel geschikt voor deelnemers met een kortere spanningsboog.
Voor de wat meer 'gedreven' sporters is er 's middags van 13.30 tot 16.00 uur een Sportmeerkamp. Na de gezamenlijke warming-up worden er onderdelen gedaan als 30m sprinten (rollend of rennend), springen of rolstoelbalanceren, gooien, stoten en een speciaal verrassingsonderdeel. De Sportmeerkamp wordt feestelijk afgesloten met een ludieke teamestafette.
De Sportmeerkamp wordt gedaan in teams die ter plaatse worden samengesteld. Neem daarbij gerust je broer, zus of vriend of ouders mee! Na afloop wordt gekeken welk team de meeste punten heeft gescoord en ontvang je een prachtige oorkonde. Niemand gaat met lege handen naar huis! Voor meer informatie of aanmelding kun je terecht op www.grenzeloosbewegenzeewolde.nl of bel: 06-26738562 (Sybrigje Westerhof).

Foto: Archieffoto AV Zeewolde van de eerdere deelnemers van de Sportmeerkamp

Beweegfestijn voor mensen met een beperking
Advertentie