Sport

Competitieweekend atletiek vol hoogtepunten

Zowel de pupillen als de junioren stonden dit weekend voor hun derde en afsluitende competitiewedstrijd. Een weekend vol hoogtepunten.

Competitieweekend atletiek vol hoogtepunten

Zaterdag was het de beurt aan de pupillen en wel - heel bijzonder - op de eigen atletiekbaan. Het was voor het eerst in de geschiedenis dat de vereniging zo'n grote regionale wedstrijd organiseerde. Een spannende uitdaging, maar gelet op de reacties en complimenten is de organisatie met vlag en wimpel geslaagd!

Meerkamp

Net als bij de vorige twee wedstrijden deden alle atleten deden een meerkamp werpen, springen, lopen (sprint en lange afstand) waaruit per persoon een meerkamp totaal werd berekend. Omdat het de laatste voorronde wedstrijd betrof werd niet alleen een dagresultaat, maar ook de poule-uitslagen bekend gemaakt. Uitgangspunt voor deze uitslag was het individuele puntenaantal van de twee beste wedstrijden. Voor Zeewolde stonden voor hun leeftijdscategorie op het podium: Ewoud van Schaik (4e), Iris van Eerde (2e), Jasper van Schaik (1e), Carina Pastoor (4e), Mareijn van Beusichem (2e), Maud Langendijk (5e), waarbij bij de jongens pupillen D de heel top drie werd gevuld door Zeewolde. Thijmen Versteeg werd hierbij 1e, Floris Smulders 2e en Daniel Verweij 3e. De ploegenuitslagen worden komende weken bekend gemaakt, samen met de finale plaatsingen.

Teamprestaties

Zondag toog het seniorenteam van Zeewolde Atletiek naar Emmeloord voor eveneens de derde en laatste voorronde wedstrijd. Waar het in de pupillencompetitie draait om zowel individuele resultaten als ook een resultaat als ploeg, tellen hier de teamprestaties. Iedere voorronde wedstrijd bestaat uit 13 onderdelen, waaronder diverse loop, spring en werpnummers. Ieder teamlid neemt uit het totale wedstrijdprogramma 2 tot 3 onderdelen voor zijn of haar rekening, waarbij bij sommige onderdelen maar 1 en andere onderdelen 2 atleten mogen worden ingezet. De beste prestatie telt mee voor het teamresultaat. Mabel Korporaal stal de show door op al haar drie onderdelen de nummer 1 plaats te scoren. Bij hoogspringen evenaarde ze nagenoeg haar recente PR hoogspringen: 170cm. Op de 100m (12,65) en de 200m (26,12) noteerde ze zelfs twee nieuwe PR's. Evenals verschillende andere deelnemers van Zeewolde.

Sven de Vries en Sybrigje Westerhof maakten een verenigingsdebuut op kogelslingeren. 'Nog nooit gedaan, maar toch mooi punten gescoord!' is een mooie illustratie van ook de spirit van zowel het mannen als vrouwen team van Zeewolde. Het is voor het eerst dat de vereniging deel neemt aan de senioren competitie, bestaande uit volwassen leden en oudere A en B junioren. En niet onverdienstelijk! Na 3 voorronde wedstrijden werd het damesteam in het landelijke klassement 33e van de 73 teams, de heren werden landelijk 44e van de 84 teams. Met deze stap heeft de vereniging niet alleen een primeur maar ook een mooie start voor een nieuwe traditie van senioren atletiekteams.

Advertentie