Sport

De 1e TVZ Cross Triathlon van Zeewolde

De Triathlon Vereniging Zeewolde, (TVZ), organiseerde op zaterdag 3 september de 1e Cross Triathlon van Zeewolde.

Vijftien keer organiseerde TVZ de ParelTriathlon. Dat was een normale triathlon gericht op de beginnende triatleet of mensen die een deze sport wilden ervaren samen met familie of vrienden.

Door verschillende wijzigingen op en rondom de camping De Parel was TVZ op zoek naar een alternatief. Nu is niet alleen de formule gewijzigd naar een cross-triathlon maar kwam er ook een nieuwe locatie in beeld: de RCN camping in Zeewolde.

Lokale Omroep Zeewolde Uw nieuwsbron uit Zeewolde

Bij deze nieuwe formule cross-triathlon blijft het uitgangspunt dat zowel de beginner als de ervaren triatleet mee kan doen als solo, duo of trio deelname.

Bij een cross-triathlon vindt het fietsen en lopen op een onverhard parcours plaats. Hiervoor wordt een mountainbike (MTB) gebruikt voor het fietsparcours en leidt trail-loop door de bossen van Zeewolde. Cyclofietsen en/of E-mountainbikes zijn niet toegestaan.

De 1e TVZ Cross Triathlon van Zeewolde

Lokale Omroep Zeewolde Uw nieuwsbron uit ZeewoldeVerdeeld over een ochtend en een middageditie verschenen deze dag circa 60 deelnemers aan de start. Na het zwemmen met een beachstart bij de surfschool kon men aan het mtb-parcours beginnen. Dit onderdeel was overigens, evenals het trailloopgedeelte, in verband met de temperatuur ingekort. Het was desondanks toch afzien voor de deelnemers, maar TVZ kan toch tevreden terugzien op hun eerste cross-triathlon.

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie