Sport

Eerste 5km voor opstarters Atletiekvereniging

Twaalf weken lang werkten ze er naar toe: vijf kilometer aaneengesloten hardlopen. Zaterdag22 juni was het zo ver. Ondanks het mooie weer en andere activiteiten stond een groot deel van de Opstartgroep april-juni aan de start op het parcours rondom het clubhuis aan het Kluunpad.

Opstarters 5 km AVZ

Hierbij werden ze aangemoedigd door diverse vrienden en familieleden. Spannend, maar ook met zichtbaar plezier en voldoening op het moment dat men de finish eenmaal bereikte. De aangereikte finish medailles waren dik verdiend!

Ieder die de smaak te pakken heeft gekregen van het hardlopen is welkom om zich aan te sluiten bij een van onze groepen.', zo vertelt hoofdtrainer Robin Bruil. Afhankelijk van de loopambitie kan men kiezen voor de conditiegroep of besluiten om het verder op te bouwen naar de prestatiegroep of zelfs wedstrijdgroep. 'We hebben voor ieder soort loper een passend trainingsgroep, waarbij de intensiteit rustig en verantwoord opbouwen. Goed hardlopen is meer dan het uitbouwen van het uithoudingsvermogen.', vervolgt Bruil. 'Gewenning en de ontwikkeling van een goede looptechniek zijn belangrijke factoren voor langdurig loopplezier. Eenmaal de smaak te pakken wil men vaak te snel en te hard, met vaak blessures als gevolg. En daarmee ook teleurstelling. Bewust en blessurevrij hardlopen krijgt bij ons veel aandacht.'

In september start de Atletiekvereniging met een nieuwe cursus starten met hardlopen. Kijk voor meer informatie op www.zeewolde-atletiek.nl.

*Foto: Opstarters en hun trainers voor de start van hun 5km. 

Advertentie