Sport

Topprestaties bij NK Atletiek

Afgelopen weekend gingen maar liefst 3 atleten van Zeewolde Atletiek van start op het NK Junioren. Zowel Thomas Bos, Jari van der Voorn als Martijn Schoemaker wisten zich te plaatsen. Thomas voor maar liefst drie onderdelen (100m, 200m en 400m), Jari en Martijn plaatsten zich als C junioren voor de 100m, waarbij ze moesten wedijveren met de oudere B junioren.

NK Atletiek junioren

Vrijdagavond startte het programma voor alle drie de atleten met de 100 meter en liepen ze tegen de Nederlandse top om plaatsing in de halve finale. Met een verbetering van het persoonlijk record met 0,2 sec, lukte het Martijn om zich te plaatsen voor de halve finale later op de avond. Een top prestatie! In de halve finale bleken de 2 tot 3 jaar oudere jongens nog een niveau te hoog voor Martijn.

Zaterdag stond Thomas Bos aan de start van de 400 meter. In de series liep hij de 4e tijd van iedereen en plaatste zich zeer overtuigend voor de halve finale. Een prestatie waarbij hij meteen 2 seconden afliep van zijn persoonlijke record van begin dit seizoen. In de halve finales liep Thomas later die dag weer overtuigend onder zijn oude PR, maar dit mocht niet genoeg zijn voor een plaats in de finale. Eindstand: 10e van Nederland op de 400 meter!

Zondag in de kwalificaties voor de 200 meter merkte Thomas al snel dat het kruit zaterdag behoorlijk was verschoten. Desondanks liep hij wel een persoonlijk record in de series en kan Thomas terecht zeggen dat hij ook op de 200 meter tot de betere lopers van Nederland behoort.
Vanuit Zeewolde kan tevreden, maar ook bewonderend terug worden gekeken op de resultaten van het NK Junioren 2019.

*Foto's gemaakt door Wietse Folkers:
- Thomas Bos
- V.l.n.r. Jari van der Voorn, Martijn Schoemaker en Thomas Bos

Advertentie