Sport

Goede resultaten met warm Zeewolde Endurance

In het weekend van 28 en 29 juni was er weer de Zeewolde Endurance. Een van de grotere sportevenementen in Zeewolde die altijd veel mensen op de been brengt. Dit jaar werd op de vrijdag de Triathlon for all georganiseerd.

Een half uur zwemmen in het zwembad, 25km fietsen en 5km wandelen. Alles in een rustig tempo, op de toerfiets of zelfs e-bike en tussendoor alle tijd en ruimte voor koffie en (verzorgde) lunch. Deelnemers genoten hier zichtbaar van en kregen dik verdiend de medaille op het podium uitgereikt.

Naast dit onderdeel was het de vrijdagmiddag ook de beurt voor de jeugd met de Junior Challenge, de Business en Family en Friends Relay.

De Junior Challenge kon rekenen op 226 inschrijvingen verdeeld over 10 onderdelen. Er kon solo worden ingeschreven, maar ook als team. Van alle deelnemers/team was team Orient L1 het snelste met 27:15. In deze tijd werd er 250 meter gezwommen, 10 kilometer gefietst en 2,6 kilometer gelopen.

De family en business relay was een nieuw onderdeel, waarbij er uitsluitend in teams kon worden deelgenomen. Elk teamlid moest 250 meter zwemmen, 6 kilometer fietsen en 2,5 kilometer hardlopen.

Zaterdag

Op de zaterdag was er naast het NK Olympic Distance ook plek voor de middle distance en de sprint distance welke ook in teams gedaan kon worden. Vanwege de hitte die er was is het programma meer in elkaar geschoven en was de start al vroeger. Een compact programma wat voor de toeschouwers aantrekkelijk was om te volgen.

Winnaar op de Middle Distance (2000 meter zwemmen, 80 km fietsen en 20 km lopen) werd gewonnen door Martijn Paalman in 3:48:20

De Sprint van 750 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen kon zowel individueel worden gedaan maar ook in teams. Dit was op de zaterdag de groep met de meeste deelnemers, 168 teams/deelnemers in totaal verdeeld over 8 categorieën. Koen Hijman was de snelste heer, Alie Snoek de snelste dame, Adrian, Adrian en Simon waren het snelste team.

De NK Masters Olypmische afstand werd gedaan door 20 dames, waarbij Jeanet van den Berg de snelste was. Bij de heren was dit Dirk Wijnalda de snelste, hij liet 65 heren achter zich. Hier wordt 1500 meter gezwommen, 40 km gefietst en 10 km gelopen.

Dezelfde afstand voor de minder competitieve deelnemers werd gewonnen door Huub van den Brink. Reinalde Heemskerk was hier de snelste dame.

Alle resultaten zijn terug te lezen op de site van Zeewolde Endurance

De vrijwillgers van de organisatie hebben dit evenement weer tot een enorm succes gemaakt waarbij er ook geen problemen ontstonden door de warmte. Ze kunnen daarom ook wederom terug kijken naar een geslaagd evenement.

Een uitgebreide fotoreportage van diverse fotografen vind u op onze Facebookpagina

Advertentie