Sport

Hockeyclub Zeewolde start nieuw seizoen, zaterdag 1 september

 

Het nieuwe hockeyseizoen staat weer voor de deur. HCZ opent het nieuwe seizoen ook deze keer met de Sportique Openingsdag op zaterdag                     1 september. Vanaf 09.45 – 13.30 uur is er het nodige te beleven op het hockeycomplex aan de Horsterweg. Vooral ook een prima gelegenheid voor ouders, kinderen en senioren om kennis te maken met deze populaire teamsport.

Deze editie van de Openingsdag krijgt een internationaal tintje, want niet minder dan 3 spelers van het Nederlands Herenelftal zullen die dag clinics verzorgen voor de jeugd van HCZ. Mirco Pruyser en Billy Bakker, allebei spelers van Amsterdam doen dit voor de veldspelers. Hun komst naar Zeewolde is nog een rechtstreeks gevolg van de prijs die de HCZ eerder dit jaar won als ‘Helderste club van Nederland’. Het actieve alcoholbeleid en de voorlichting over daarover en over drugs, bezorgde de hockeyclub, als enige sportclub in Nederland, deze prachtige prijs namens de KNHB, NOC*NSF en Heineken. De komst van deze beide internationale topspelers naar Zeewolde is een geschenk van hockeybond KNHB.

Omdat ook keepers heel belangrijk zijn voor alle elftallen, heeft de hockeyclub zelf met sponsoring van Haanen & Ferneij Makelaardij en Cafetaria Twillight de Nederlands elftal keeper Pirmin Blaak (Oranje Rood Eindhoven) naar Zeewolde weten te halen. Hij zal een speciale keepersclinic verzorgen.

Traditioneel zullen ook de standjes weer aanwezig van hoofdsponsor Sportique voor de extra voordelige aankoop van alle benodigde hockeyatributen, zoals kleding, sticks, schoeisel en beschermende artikelen. De allernieuwste lijn voor de hockeyshirts zal dan ook verkrijgbaar zijn. Daarnaast worden er via de club tweedehands hockeyspullen verkocht die door leden en ouders van leden zijn aangeboden voor de verkoop.

En natuurlijk zal er een stand zijn waar alle info over de hockeyclub verkregen kan worden en waar het mogelijk is om direct in te schrijven als nieuw lid van de HCZ. Een ieder die zich op deze dag zal inschrijven krijgt van de hockeyclub een gratis hockeybal en een paar prachtige witte hockeykousen met logo.

Er zullen diverse bestuursleden en leden van andere commissies aanwezig zijn op deze openingsdag. Zij kunnen alle informatie geven of het lijntje leggen naar bepaalde vrijwilligers voor hele specifieke informatie. In het middaggedeelte zullen er oefenwedstrijden worden gespeel ter voorbereiding op de competitiestart 8 september. Voor het eerst in haar bestaan speelt daarin het 1e Herenelftal in de 2e klasse.

Alle Zeewoldenaren zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Ouders van kinderen en uiteraard de jeugdigen zelf kunnen die dag eens rustig proeven, ruiken en kijken naar hockey als prachtige teamsport. Voor meer info kunt u ook kijken op www.hczeewolde.nl

 

Advertentie