Sport

Topatletiek voor AV Zeewolde

 

Wie echt iets wil laten zien in de atletiek zit ook in de zomermaanden niet stil. In voorbereiding op de D-spelen, het officieuze NK voor D-junioren, hebben Jari van der Voorn en Martijn Schoemaker dit weekend nog een meerkamp gedaan in Zaandam.

Het niveau was buitengewoon hoog, want de winnaar eindigde met een 3e hoogste prestatie dit jaar van Nederland. Martijn werd binnen dit toernooi op mooie wijze 2e met een persoonlijk record van totaal 4007 punten, hetgeen goed is voor een zesde plaats op de nationale ranglijst. Jari van der Voorn werd uiteindelijk 15e nadat hij door knieklachten bij de laatste onderdelen helaas verstek moest laten gaan.

Beide jongens zullen op 2 september in het Olympisch stadion uitkomen op de 80m en 150 meter, waar ze met de nationale top om de titel strijden. Zowel Jari als Martijn hebben laten zien dat ze in goede vorm zijn op de sprint, hetgeen waar alles over twee weken om gaat draaien. Naast deze jongens komen ook Senna Kampinga (1000 meter en verspringen), Araya Wolfs (80 meter en verspringen) en Selina Franken (1000 meter) uit op deze nationale kampioenschappen.

Maar eerst is het komend weekend de beurt aan Rick van der Meer, die met zijn leeftijdsgenoten op de C-spelen zal strijden om de officieuze NK titel op de onderdelen 800 meter, 100 meter horden en het hink-stap-springen. Het zal geen verrassing zijn dat de nieuwe atletiekbaan bijzonder welkom is bij deze atleten van AV Zeewolde.

 

Topatletiek voor AV Zeewolde
Advertentie