Sport

Mooie landelijke plaatsen in atletiekcompetitie

Ook voor de atletiek naderen de competities hun einde. De derde en laatste competitieronde bracht de CD-junioren van Zeewolde Atletiek afgelopen zaterdag naar Heerde.

Atletiek (achieffoto)

De jongens D-junioren van Zeewolde bleken opnieuw oppermachtig binnen hun poule. Araya Wolfs won al zijn onderdelen (verspringen, 1000 meter en 80 meter sprint) net als Jonathan van Lien (80 meter horden, hoogspringen en speerwerpen). Door deze, en door alle andere fantastische prestaties van het team, eindigden de D-junioren op een landelijke 18e plaats van de 197 teams. Het team van de meisjes junioren C presteerde ook uitstekend. Dit team bestond voor de helft uit meiden van een jongere leeftijdscategorie, waarom het extra knap is dat ze in de landelijke middenmoot eindigden.
De jongensteam junioren C werd ook deze wedstrijd weer geteisterd door blessures waardoor het optimale eindresultaat uitbleef. Desondanks won Jari van der Voorn de 100 meter in een nieuw persoonlijk record, en verwierf Rick van der Meer de eerste plaats met kogelstoten. De jongens C eindigden in de landelijke stand op een 38e plaats van de 170 teams.

Volgend weekend staat het Nederlands Kampioenschap voor B-junioren (onder 18) en A-junioren (onder 20) op het programma. Eerstejaars C-junioren Jari van der Voorn en Martijn Schoemaker doen hieraan mee, en hebben in de afgelopen wedstrijd laten zien dat ze klaar zijn voor de 100 meter op het NK. Aan de start staat ook Thomas Bos. Hij zal op alle sprintafstanden starten, namelijk de 100, 200 en 400 meter.


*Foto: Archieffoto

Advertentie