Sport

Nieuwe start LOKO Loop

De eerste LOKO Loop van dit seizoen is alweer een feit. Ruim 125 deelnemers hadden zich ingeschreven voor deze loop op eigen bodem, verdeeld over afstanden voor de jeugd, een 5km en een 10km afstand. De LOKO Loop kenmerkt zich door het informele en laagdrempelige karakter: samen genieten van het hardlopen. Wat niet betekent dat er geen scherpe tijden werden gelopen.

Bij de jongste categorie heren liep Rob Stuber (Zeewolde) na een periode van blessureleed 17:55 op de 5km. Bij heren 35+ liep Gert-Jan Tichelaar uit Oldebroek deze afstand in 19:04, gevolgd door Zeger Knipmeijer uit Amersfoort (19:38). Bij de jongste categorie dames liep Wesselien te Raa op de 5km 22:17, bij de categorie dames 35+ was Britt Veenstra uit Hoogland de snelste (24:09). Op de 10km werd de snelste tijd neergezet door Rik Wolfswinkel. 35:50 klokte hij. Harriette Lalkens uit Zeewolde was de snelste dame op de 10km (39:33).

Bij de jeugd was Quirijn Pastoor de eerste jongen die over de finish kwam van het 1km crossparcours (4:45). Ook de titel snelste meisje bleef in de familie; Carina Pastoor was op deze afstand het eerste meisje dat binnenkwam. Senna Kampinga was de snelste jongen op het 2,5km crossparcours (9:53), Berber Schaap het snelste meisje (12:37). Verdeeld over verschillende leeftijdscategorieen kwamen er overigens ook verschillende andere jeugddeelnemers op het prijzenpodium. Robin Hakvoort stal de show bij de G-atleten. Hij was de snelste op de 2,5km. Rick Peters zette in op het 1km parcours en werd daar eerste met een mooie tijd van 7:01.

Het was de eerste LOKO Loop van het seizoen, maar ook de eerste die plaatsvond onder de vlag van Atletiekvereniging Zeewolde. Net als voorheen zijn de loopjes, waaraan ook los kan worden deelgenomen, een onderdeel van een competitie bestaande uit 4 wedstrijden. De volgende LOKO Loop wordt gehouden op zondag 11 november, opnieuw bij de RCN camping. De vereniging kijkt uit naar een groeiend aantal deelnemers. Alle foto's en uitslagen zijn te bekijken op www.avzeewolde.nl.

Nieuwe start LOKO Loop
Advertentie