Sport

Prachtige finaledag pupillencompetitie atletiek

Jezelf plaatsen voor de finale is toch wel de kers op de taart. Zeker als dat ook nog eens heel veel van je vereniging zijn! Na een ongewoon seizoen van voorronden die wel of niet doorgingen, wisten 20 van onze atleten zich te plaatsen voor de finale van regio 02 en 05. Lekker dichtbij in Huizen, maar toch ook voor een aantal atleten hun eerste wedstrijd op een andere atletiekbaan dan die in Zeewolde.

Prachtige finaledag pupillencompetitie atletiek

De wedstrijd

Totaal 16 verenigingen stonden aan de start en de sfeer zat er goed in. 's Ochtends waren de pupillen BCD aan de beurt en 's middags de pupillen A. De vlaggenparade en het presenteren van de ploegen deden even denken aan de Olympische spelen. Indrukwekkend! Alle atleten deden een sprint, een werp en springonderdeel en een lange afstand. Voor het ploegen resultaat kwam daar ook nog de estafette bij. Naar mate de wedstrijd vorderde werd het steeds spannender. Verschillende atleten wisten hun PR's nog te verbeteren; ongeacht podiumplaatsen is dat al een feest op zichzelf.

De uitslag

In het ploegenklassement eindigden de jongens C op de eerste plaats, de jongens B een werden derde, jongens D vierde en de meisjes A1 vijfde. Doordat enkele ploeggenoten door ziekte afwezig waren werden een aantal belangrijke punten gemist, maar toch een resultaat om trots op te zijn!In het individuele klassement werd Jasper van Schaik tweede en Ruben den Hartogh derde. Door een valpartij zakte Thijs van Schaik een stukje terug in het klassement en werd hij 3e bij de C pupillen, achter clubgenoot Naud van Borselen die tweede werd in deze categorie. Hierachter volgende nog tal van andere hoge top tien plaatsen. Gelet op het hoge niveau en ook de aantallen andere deelnemers een fantastisch mooi resultaat.

Advertentie