Sport

Sterk VV Zeewolde alsnog tevreden met punt

VV Zeewolde had zaterdag de derde overwinning op rij kunnen en misschien wel moeten pakken. De polderboys waren op bezoek bij sc Hoevelaken de bovenliggende partij en kregen ook de beste kansen, maar mochten achteraf blij zijn dat de schade van de late tegentreffer beperkt bleef.

Trainer Carl Aventurin zag dat zijn ploeg vrijwel van meet af aan op zoek was naar de 0-1. Collin van den Brink, Hessel Korthuis, Julian de Roder (raakte de lat) en Niels van Moolenbroek wisten het overwicht van de bezoekers echter niet in de score tot uitdrukking te laten komen. “We hebben zelf zes honderdprocentkansen gemist en als je ‘m zelf niet maakt….”

In de laatste minuut van de reguliere speeltijd gebeurde datgene waar Aventurin zo bang voor was.

Sterk VV Zeewolde alsnog tevreden met punt

De Zeewoldenaren wisten de bal diverse malen voor het  doel weg te halen, maar moesten toch capituleren. In de derde minuut van de blessuretijd bezorgde Alexander Sijtsma zijn ploeg met een rake vrije trap alsnog een punt. “Uiteindelijk toch tevreden, vanwege die 1-1 in de 93e minuut”, zegt Aventurin. De oefenmeester kijkt echter verder dan het resultaat. “De echte beloning bleef helaas uit, maar het collectief groeit!”

Advertentie