Loading...

Luna Mulder en Yasmine Vis
Wisselend competitieweekend atletiek

Ook nu vielen voor de atletiek de competitiewedstrijd voor CD junioren en Senioren samen in een weekend. De verwachtingen lagen mogelijk iets hoger, maar uiteindelijk met resultaten om weer trots op te zijn. Zaterdag was in Harderwijk de beurt aan de C en D junioren.

Er waren diverse podiumplaatsen waarbij we even de nummer 1 plaatsen er uit pakken. Rick van der Meer (JC) pakte voor zijn team de eerste plaats voor speerwerpen en kogelstoten. Martijn Schoemaker deed dit op de 1500m, Araya Wolfs (JD) werd 1e op de 80m en eveneens bij verspringen met een formidabele sprong van 5.06m. Jari van der Voorn (JD) werd eerste op de 80m horden en discus. Team 1 van de jongens D staan na 2 wedstrijden nu op de 1e plaats in hun poule, landelijk op 21 van de 206 teams. De jongens C staan 2e in hun poule en landelijk 36e van de 175 teams. De meiden C eindigden na 2 wedstrijden landelijk op plaats 108 van de 186 teams.

De senioren togen met 19 atleten zondag naar Almelo. Mabel Korporaal werd voor het vrouwenteam 1e werd op de 100m. Nog onwennig en nieuw in het damesprogramma was de hinkstapsprong. Veerle Olde Hengel en Dana Buitenhuis sloegen zich hier goed doorheen. De vrouwen eindigden als 4e in de poule en landelijk 33e van de 73 teams. Bij de heren weerhield de zware tegenstand hen niet tot het behalen van respectabele top 5 plaatsen. Zij staan momenteel 15e in de poule en uit 84 teams op de 50e plaats van het nationale klassement.

Zo stond het weekend ook voor de atletiek weer garant voor veel gezelligheid en sportiviteit. 

Foto: Luna Mulder en Yasmine Vis tijdens de 4x100m estafette