weer

De weersverwachting van Florian Polak van 16 juni

Vanochtend is er in eerste instantie nog wat hoge bewolking aanwezig, waar de zon nauwelijks hinder van ondervindt.

In de loop van de ochtend wordt het bovendien volledig helder. Aan de hand van de zonneschijn loopt de temperatuur op tot 23°C rond het middaguur. Met slechts een zwakke noord-noordwestenwind zal het behoorlijk warm aanvoelen.

Vanmiddag trekt de wind aan om vrij matig tot matig te worden, wat voor verkoeling zorgt. De maximumtemperatuur bedraagt 25°C en dus mogen we opnieuw een zomerse dag bijschrijven, nummer 8 op een rij (waarvan 2 tropisch).

Het weeroverzicht van 16juni, met op achtergrond wat sluierbewolking in de zon

Net als gisteren is er veel ruimte voor de zon en ontstaan stapelwolken ten zuiden en oosten van Zeewolde. Vanaf een uur of vier neemt de temperatuur geleidelijk weer af.

Ook vanavond blijft het volledig helder. Het is aangenaam buiten met een temperatuur die terugloopt tot 19°C rond 21 uur en nog verder zakt tot 15°C tegen middernacht. De wind zwakt af en draait iets meer naar het noorden.

In de nacht naar zaterdag zwakt de wind nog verder af tot windracht 1-2 en draait net noordwesten. Het is helder en onder deze heldere omstandigheden kan het lekker afkoelen. De temperatuur loopt terug tot 11°C. Zaak om de ramen nog even goed open te zetten en de koelte in je huis te laten komen.

In het weekend krijgen we langzaam te maken met een weersverandering. Op zaterdag is de voorbode in de zin van hoge bewolking al te zien. Het wordt dan een graad of 26. Op zondag schiet de temperatuur weer door het dak en kunnen we opnieuw de 30°C aantikken. Nu wordt de warmte echter wel afgestraft met onweersbuien. Die bereiken Zeewolde waarschijnlijk in de loop van zondag en in de nacht van maandag. Door de bewolking loopt het kwik in de nacht naar maandag niet verder terug dan 18°, een echte onvervalste plaknacht dus!

In de nieuwe werkweek zien we een meer wisselvallig weerbeeld met bijzonder welkome neerslag voor het neerslagtekort. De temperatuur komt rond 22 tot 23°C te liggen. Uitzondering lijkt de woensdag te worden, die droog lijkt te gaan verlopen en waardoor de temperatuur ook weer tot een zomerse waarde stijgt. Richting volgend weekend zakt de temperatuur weer tot onder de zomerse grens van 25°C doordat de wind naar het noord(west)en draait. Met deze aanvoerrichting kunnen ook enkele buien vallen.