weer

Het weerbericht tot 4 mei door Florian Polak

Een dagje later dan normaal, maar vanwege de meivakantie wilde Florian Polak jullie het weerbericht niet onthouden. Krijgen we met mooi weer te maken tijdens de meivakantie, of komt de paraplu nog goed van pas?

Vandaag blijft het droog. De zon laat zich zien, maar vanmiddag wordt de bewolking vanuit het oosten wel steeds dikker. Met 19°C is het toch zo’n 2°C te warm voor de tijd van het jaar. De wind is matig en waait uit het zuiden.

Dinsdag is het in de ochtend overwegend bewolking en kan er uit de bewolking ook wat lichte regen vallen. In de middag wordt het droog en laat de zon zich goed zien. De temperatuur gaat verder in de lift en komt uit op 22°C. De wind is zwak tot matig en draait naar het zuidoosten. In de avond en nacht naar woensdag trekken een aantal felle onweersbuien over Nederland, mogelijk ook over Zeewolde.

Het weeroverzicht tot vrijdag 3 mei mete op achtergrond haven en bewolkte lucht waar zon doorheen komt

Woensdag start droog, met veel ruimte voor de zon. Waarschijnlijk kunnen we voor het eerst dit jaar een zomerse dag noteren. Het wordt maar liefst 25 à 26°C! De relatieve vochtigheid is wel hoog, dus het zal wat drukkend en klam aanvoelen. De wind is matig uit het noorden tot noordoosten. In de middag kan er een enkele onweersbui ontstaan.

Donderdag lijkt veel op woensdag. De ochtend verloopt waarschijnlijk droog, al zien we al wel wat meer bewolking dan op woensdag. Er staat maar weinig wind, in de middag draait deze naar het westen (een zogenoemde zeebries trekt van de kust landinwaarts). Opnieuw kunnen er een aantal onweersbuien ontstaan in de middag. Met 23°C is het een fractie koeler dan woensdag.

Vrijdag is op dit moment nog onzeker, maar zoals het er nu naar uitziet lijken we het mooie en warme weer kwijt te raken. Vrijdag lijkt bewolkt en regenachtig te gaan verlopen. Met 17°C zijn we wel terug bij hele normale temperaturen voor begin mei. De wind wordt matig vanuit het zuidwesten.

Als we verder kijken, lijkt nog volgend weekend nog wisselvallig te verlopen, na het weekend lijkt de neerslagkans te dalen. De temperatuur ligt rond 17-22°C. Een fijne week gewenst en tot de volgende keer!