Zakelijk

Presentatie finalisten topondernemers 2024 met Niets is wat het lijkt

Elk jaar midden november vult zich Theater The Lux met ondernemers en genomineerden voor de verkiezingen, dit jaar Topondernemers 2024.

Deze editie niet meer de Ondernemer- en Centrumondernemer van het jaar, maar de B2C (Business to Consumer) Topondernemer en de B2B (Business to Business) Topondernemer. Het was weer een spetterende avond die mede in het licht stond van de landelijke Dag van de Ondernemer. Zeewolde Zakelijk, Rabobank Flevoland en Lentink de Jonge maakten ook nu weer, als hoofdsponsors, dit evenement mogelijk.

Finalisten 204 op het podium bij elkaar met bloemen

De aanwezige ondernemers werden bij de start van het programma via het grote scherm vanuit het torentje in Den Haag welkom geheten door niemand minder dan demissionair premier Mark Rutte, die tijdens de avond nog een keer zijn opwachting zou maken. ‘Hoe is dat nu mogelijk, was vervolgens een veel gestelde vraag’. Presentatrice Henny Blokhuis bracht de aandacht van de ondernemers vervolgens terug bij de introducties van de finalisten voor de ondernemersprijzen.

In beide categorieën kregen de aanwezigen een goed beeld van prachtige Zeewolder bedrijven waarover de trotse ondernemers met veel passie vertelden. In de categorie B2C zijn de finalisten: Trendy Wood Shop, Salon Roy en Sportique Concept Store. In de categorie B2B dingen mee naar de hoofdprijs: Bakels Senior, Holland Reklame & Standbouw en OTG.energy. Stuk voor stuk unieke bedrijven, waar Zeewolde trots op mag zijn. Alle genomineerden werden bezocht door de vakjury.

De avond werd afgesloten met een dynamisch optreden van de trendverkenners van Fountainheads. Zij namen de aanwezigen mee in de soms wondere maar realistische wereld van morgen, 2025 en 2030. Ze lieten de ondernemers zien en ervaren hoe o.a. ChatGPT, AI (kunstmatige intelligentie) en Deepfake veel invloed zullen krijgen op mensen en uiteraard ook op ondernemers en hun bedrijfsvoering. De virtuele bijdrage van Rutte was daarvan nog maar een klein voorproefje.

De aanwezige ondernemers hebben tijdens de avond al hun stem kunnen uitbrengen. Vanaf nu hebben de inwoners van Zeewolde ook de mogelijkheid om op hun favoriete B2C retailer te stemmen via de QR codes op de posters die in het centrum te vinden zijn.

In december zullen de beide jury’s, rekening houdend met de uitgebrachte stemmen en de motivaties daarvoor, de winnaars voor beide prijzen vaststellen. De bekendmaking van de winnaars zal plaatsvinden op de Nieuwjaarsbijeenkomst van de Bedrijfskring Zeewolde (BKZ) en de Vereniging Centrumondernemers Zeewolde (VCZ), op 11 januari 2024. De beide verenigingen zijn de partijen achter Topondernemers Zeewolde.

Advertentie