Zeewolde

College Zeewolde gaat tegen gemeenteraad in en wil door met plannen woontoren

Ondanks een negatief advies van de gemeenteraad zegt het college van Burgemeester en Wethouders van Zeewolde toch in principe akkoord te gaan met de plannen voor een woontoren aan Strandweg 11.

De woontoren van vijf verdiepingen moet in de plaats komen van het vervallen Café ‘t Haventje (ook wel Paal 11 genoemd), aan de rand van het centrum. Omdat de woontoren met luxe appartementen bijna 6 meter hoger wordt dan volgens het bestemmingsplan is toegestaan moet het college van Zeewolde toestemming geven.

De gemeenteraad stemde begin oktober tegen de plannen met één stem verschil. Een groot aantal omwonenden is tegen de woontoren vanwege de hoogte. Daarom had de gemeenteraad eerder met een motie afgedwongen zich ook uit te mogen spreken over de plannen. Dat advies moest volgens de motie zwaar wegen in het besluit van het college, maar is niet bindend. Eerder had het college ook al aangegeven voor de woontoren te zijn.

College bepaalt
Volgens het college heeft de initiatiefnemer omwonenden goed betrokken, maar blijft een groot aantal omwonenden tegen de plannen. Maar dat er veel tegenstanders zijn is volgens het college niet bepalend: “Uw college is zelf verantwoordelijk voor de besluitvorming en weegt daarbij de belangen van omwonenden af tegen het belang van het project."

Het college is te spreken over het ‘landmark’ dat het centrum krijgt met de komst van de woontoren en ziet daarnaast een gat in de markt voor de luxe appartementen. Die zijn er nu vrijwel niet in het centrum volgens het college. Ook zegt het college dat een lager gebouw ervoor zorgt dat er meer woningen per verdieping met een eigen balkon komen, waardoor er minder privacy voor omwonenden is. 

Mogelijk nog aanpassingen
Het college denkt dat het plan mogelijk nog wordt aangepast omdat de initiatiefnemer heeft aangegeven nogmaals in gesprek te gaan met omwonenden. Een definitief besluit wordt daarom genomen nadat de gesprekken hebben plaatsgevonden.

Advertentie