Zeewolde

Tweetal opgepakt voor oktober-schietpartij Open Hof

Naar aanleiding van het schietincident op de Open Hof van dinsdag 5 oktober 2021 blijkt de politie twee verdachten te hebben aangehouden.

Een 30-jarige man uit Westzaan en een 26-jarige man uit Ochten zijn op 3 en 4 december voorgeleid en op 17 en 18 november hebben ze op de raadkamer negentig dagen verlenging van het voorarrest gekregen', zegt het OM. Beiden worden verdacht van 'poging tot moord in vereniging'. Bij het schietincident werd een 35-jarige man uit Harderwijk in zijn been geschoten.

“Je denkt: dit is echt niet mogelijk in Zeewolde. Je verwacht het in Amsterdam of Utrecht, maar in Zeewolde verwacht je dat niet.”

Tweetal opgepakt voor oktober-schietpartij Open Hof

Agnes van Soelen van Hobby Time zag het slachtoffer van de schietpartij voor haar winkel op een bankje, vertelde ze het weekend daarop in het Weekendcafé van de Lokale Omroep Zeewolde en Omroep Flevoland. “Ik zie daar iemand liggen bij mij voor. Gelijk kwamen er mensen bij, net als de politie”, herinnert ze zich. “Toen zag ik zijn bloedende knie en viel het kwartje. Toen dacht ik: ‘jeetje, er is echt geschoten in het dorp’. Dat was een enorme schok.”

De vluchtmotor werd later aangetroffen in Lelystad.

Advertentie