Zeewolde

Het Baken maakt plaats voor nieuwbouw

Zwembad het Baken gaat vanaf 1 september 2020 dicht om plaats te maken voor nieuwbouw. Dit maakten wethouder Ewout Suithoff en mevrouw Gea Veldman, bedrijfsleidster bij het Baken maandagochtend 6 juli bekend tijdens een persbijeenkomst. 3 maanden terug werden de plannen openbaar over het nieuwe sportcomplex (lees hier meer). Om deze te realiseren kan het niet anders, dan het zwembad voor een periode te sluiten.

Het streven is om ongeveer 120 kinderen nog voor de sluiting hun zwemdiploma te laten halen in het Baken. Om dit doel te bereiken krijgen leerlingen die al ver gevorderd zijn voorrang bij de invulling van de zwemuren.

Mevrouw Gea Veldman deelde ook nog mee dat vanaf 7 september 2020 de zwemlessen zullen plaatsvinden in het zwembad in Dronten. De doelgroepen die overdag van het zwembad gebruik maken kunnen in Nijkerk terecht. Voor een tweetal doelgroepen waaronder Aqua-varia is er nog geen oplossing.

Zwembad het baken sluit definitief

Wethouder Ewout Suithoff vertelde dat de sluiting van het zwembad niet onopgemerkt voorbij zal gaan. In de laatste week van augustus wordt hieraan een feestelijk tintje gegeven. Ook deelde de wethouder mee dat de kosten van vervoer naar Dronten en Nijkerk niet vergoed zullen gaan worden.

De sporthal is met inachtneming van de coronamaatregelen per 1 juli jl. weer open gegaan nadat ze een paar maanden vanwege Corona verplicht moesten sluiten.

Planning Nieuwbouw

Op 8 september 2020 zal de gemeenteraad tijdens een raadsinformatie-avond verder worden geïnformeerd over de bouw van het nieuwe sportcomplex.  Na deze datum zullen ook de inwoners van Zeewolde nader worden geïnformeerd. Eind 2020 kunnen de inwoners meepraten over de inrichting van het ontmoetingsplein dat voor het nieuwe sportcomplex moet gaan komen.

Ook de sporthal zal tijdelijk dicht gaan, maar dit zal niet eerder zijn dan volgend jaar. Afstemming met de verenigingen en scholen over de sluiting en het gebruik moet nog gebeuren.
Zoals het er nu voorstaat dan is de planning voor het nieuwe sportcomplex medio 2022.

Na afloop van de persbijeenkomst sprak de LOZ met wethouder Ewout Suithoff.

Advertentie