Regionieuws

Verkiezingscampagnes Provinciale Staten van start met Cultuurideeën Show

Op 15 maart gaat Flevoland naar de stembus voor de Provinciale Statenverkiezingen. In aanloop naar de verkiezingen heeft de Flevolandse cultuursector de lijsttrekkers uitgenodigd voor de Grote Provinciale Lijsttrekkers Cultuurideeën Show.

Tijdens de show daagt de cultuursector de lijsttrekkers uit te vertellen hoe ze met cultuur willen bouwen aan een aantrekkelijke Flevolandse samenleving. De show vindt plaats op donderdagavond 23 februari in de Kubus in Lelystad. Publiek is welkom, aanmelden gaat via www.bit.ly/cultuurshow.

De volgende lijsttrekkers hebben bevestigd mee te doen aan de show: Geert Post (SGP), Harold Hofstra (ChristenUnie), HP Soldaat (namens de lijsttrekker VVD), Corina Straatsma (GroenLinks), Sylvia Kers (PvdD), Abassin Nessar (PvdA), Tiko Smetsers (D66) en Anja Keuter (BBB Flevoland). Met de lijsttrekkers van de overige politieke partijen is nog contact over deelname.

Verkiezingscampagnes Provinciale Staten van start met Cultuurideeën Show

Grote thema’s die spelen tijdens deze verkiezing zijn onder andere: wonen, leefbaarheid, economie en mentale weerbaarheid. Zo blijkt uit de perspectiefnota van provincie Flevoland en de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen. Tijdens de show wordt aandacht besteedt aan deze thema's en de rol van kunst, cultuur en erfgoed hierin. Ook brengen kiezers vragen in, is er een prikkelende cultuurquiz en laten cultuurmakers zien hoe cultuur bijdraagt aan de leefomgeving in Flevoland.

Publiek welkom

De Cultuurideeën Show vindt plaats in de Kubus te Lelystad, van 20.00-22.30 uur. Bij de show is publiek welkom. Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar en toegang is op naam. Heb je een hart voor cultuur en zin in een avondje uit? Meld je dan aan en kom op de gastenlijst via www.bit.ly/cultuurshow.

Dit evenement is een initiatief van alle Flevolandse cultuurinstellingen Apollo Ensemble, Batavialand, BonteHond, Bibliotheeknetwerk Flevoland, Kunstlink Flevoland, Cultuurbedrijf Noordoostpolder, De Meerpaal, FleCk, Kubus, Kunstlinie Almere Flevoland, StrandLAB, Museum M., Land Art Flevoland, FlevoLAB, Theatergroep Suburbia, SubSub, Vis à Vis, Het Flevolands Archief en 2turvenhoog.

 

Advertentie