Zakelijk

Zeewolde verkocht ruim acht hectare grond

In het afgelopen jaar heeft de gemeente Zeewolde ruim 8.14 hectare bouwgrond op de bedrijventerreinen Horsterparc en Trekkersveld III verkocht. Elf bedrijven schaften de grond voor nieuwe vestigingen of uitbreiding aan. Koploper was Trekkersveld III waar ruim 6.2 hectare van eigenaar verwisselde. Op Horsterparc was dat ruim 1.9 hectare.

Het was geen gemakkelijke opgave van het grondbedrijf van Zeewolde om in economisch moeilijke tijden zoveel hectaren bouwgrond aan de man te brengen. ‘Onze marktbenadering onder het motto Zeewolde Zakelijk heeft niets aan kwaliteit ingeboet”, zegt wethouder Egge Jan de Jonge niet zonder trots. “De investeringen in naamsbekendheid en de promotie van de mogelijkheden die Zeewolde als vestigingsplaats aan nieuwkomers biedt blijven hun vruchten afwerpen ten gunste van de economische ontwikkeling van Zeewolde”, zegt hij. De centrale ligging van Zeewolde en de goede infrastructuur en verbindingen zijn vaak doorslaggevende argumenten van ondernemingen om voor Zeewolde te kiezen.

Zeewolde verkocht ruim acht hectare grond in 2020

Extra impuls

Op het Trekkersveld III gaat het om een vijftal kavels, waarvan de twee grootste gaan naar Electronic Logistics (2 hectare) en Borghese Logistics (3 hectare). Het betreft een forse uitbreiding, waarmee de positie van de Flevolandse logistieke hotspot, waartoe ook Almere en Lelystad behoren, in de Top-3 van belangrijke Nederlandse hotspots verder wordt versterkt. Wethouder De Jonge: ‘De nieuwe vestigingen en uitbreidingen geven bovendien een extra impuls aan het Logistiek Cluster Flevoland, waarin ondernemers, onderwijs en overheid nauw samenwerken om de ambities van de Logistieke Hotspot Almere-Lelystad-Zeewolde op het terrein van werkgelegenheid, scholing en onderwijs te realiseren.”

Veilig

Electronic Logistics is een logistiek dienstverlener gespecialiseerd in de warehousing en het vervoer van hoogwaardige en kwetsbare goederen binnen de Benelux. Nu nog is Electronic Logistics gevestigd aan de Industrieweg op Trekkersveld I. Vanuit de nieuwbouw aan de Fabricageweg zal de warehousing ofwel opslag en de distributie naar groothandels, detaillisten of naar consumenten worden georganiseerd. Het moderne gebouw zal volledig voldoen aan de strenge beveiligingsstandaard van de Transported Asset Protection Association (TAPA). In TAPA hebben producenten, logistiek dienstverleners, vervoerders en wetshandhavers zich wereldwijd verenigd met het gemeenschappelijke doel om internationale richtlijnen op te stellen om het beveiligingsniveau in de logistieke keten te standaardiseren.

Duurzaam

Aan de Fabricageweg naast Electronic Logistics realiseert Borghese Logistics een modern, duurzaam en zgn. multi-tenant distributiecentrum voor meerdere gebruikers. Het distributiecentrum zal onder andere uitgerust worden met 23 laaddocks en beschikken over 198 parkeerplaatsen op eigen terrein. Het gebouw zal worden voorzien van onder andere een warmtepomp, vloerverwarming, een warmteterugwin-installatie, zonnepanelen, LED-verlichting met bewegingssensoren en regenwateropvang voor het doorspoelen van toiletten. Tevens komen er gescheiden logistieke stromen over het terrein. Daarmee wordt aan het nieuwe gebouw het duurzaamheidscertificaat BREEAM-NL Very Good verleend. BREEAM, dat in meer dan tachtig landen wordt gebruikt, ?staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method. Met deze certificeringsmethode voor een duurzaam gebouwde omgeving worden projecten beoordeeld op integrale duurzaamheid.

Buitengewoon

Picomel aan de Baardmeesweg dat hoogwaardige zuigelingenvoeding ontwikkelt en produceert was de eerste en enige in Nederland met de BREEAM-NL Excellent certificering voor het gehele fabriek. De hypermoderne productie wordt nu op 6500m2 verder uitgebreid. Het doel van Picomel is om voor de uitbreiding van de fabriek het BREEAM-NL Outstanding certificaat te verkrijgen. Dat is de hoogst haalbare duurzaamheidscertificering die alleen gegeven wordt aan projecten van buitengewone kwaliteit.

Doorgroeien

Gaat het op het bedrijventerrein Trekkersveld vooral om bedrijven in de zakelijke markt, op Horsterparc bevinden zich, naast B2B nieuwkomers zoals bakkerijtoeleverancier Bakels Senior aan de Postkoets en bedrijven in de zakelijke dienstverlening, met name bedrijven die actief zijn in de consumentenmarkt en e-commerce. Dat zijn bedrijven zoals automobielbedrijven en webwinkels. Bij het grote publiek is vooral de sanitair outlet Tegeldepot.nl bekend. Schuin tegenover Tegeldepot aan de Tweespan heeft Classic Mike inmiddels het nieuwe pand betrokken. Classic Mike, specialist in klassieke auto’s, is één van de start-ups die zijn begonnen in een bedrijfshal op Horsterparc en vervolgens doorgroeien naar een eigen pand. Dat is ook het geval met de webshop High-Clean. De specialist in uitschuifbare telescoopstelen voor de bewassing van bijvoorbeeld zonnepanelen en hoge ramen en houtwerk, heeft nu nog z’n showroom in een bedrijfshal aan de Eenspan, maar zal dit jaar zijn intrek nemen in een fraai nieuw pand aan de Tweespan. Nieuwkomer is Aheco.nl, de webshop die is gespecialiseerd in Afrikaans voedsel en cosmetica. Aheco beschikt over een unieke catalogus met honderden verschillende originele voedsel- en cosmeticaproducten uit vele Afrikaanse landen. Het concept neemt internationaal een grote vlucht. Vandaar dat Aheco op een flinke kavel van 1,3 hectare aan de Postkoets een nieuw distributiecentrum realiseert dat groter, moderner en vooral duurzamer is dan de huidige vestiging in Nijkerk.

Foto: SteijgerComm

Advertentie