Tom Zonneveld wees naar een recent onderzoek. “75% van Zeewolde zegt: ‘ja, dat willen wij’. En nu willen veertien van de negentien raadsleden dat ook. En ja, wij kiezen ook voor woningbouw, maar dan op de A-locatie (ten noorden van Zeewolde, red.).” Partijgenoot Ben Sonneveld vulde aan: “Het ontmoetingsbos kan echt een plek worden waar mensen met heel veel plezier van de natuur kunnen genieten.”
Sonneveld kwam ‘in de lucht’ omdat Sabur het bewuste onderzoek als ‘nep-participatie’ betitelde. “Deze leefbaarheidsmonitor wordt uitgevoerd door Hogeschool Windesheim”, counterde Sonneveld. “Deze geeft juist een heel betrouwbaar beeld. U degradeert nu het onderzoek van Hogeschool Windesheim, volledig ten onrechte.”
Angela Huckriede plaatst haar vraagtekens bij het punt dat 75% van de Zeewoldenaren achter dit idee zou staan. “Voor een onderzoek is het heel makkelijk om een gewenst antwoord te krijgen." En daarbij gaf ze aan: "Het G-gebied is niet bestemd als bos.” Tom Zonneveld lachend: “Als ik iemand voor een rij bomen zit, zal hij zeggen dat het een bos is.” Huckriede reageerde op het lachen van Zonneveld: “Dat vind ik eigenlijk best hinderlijk.” Zonneveld bood daar later persoonlijk zijn excuses voor aan.
Arjan Kremer (ChristenUnie): “Uiteindelijk moeten wij als raad besluiten nemen.” Maar voor het ontmoetingsbos er zou moeten komen, wordt de Zeewoldenaar nog wel om zijn of haar mening gevraagd. “Vertel maar aan ons hoe een voor Zeewolde mooi ontmoetingsgebied eruit moet komen te zien.”
De partijen willen voor 1 maart 2023 een plan van aanpak aan de raad voorleggen, waarna het zogeheten participatieproces met inwoners plaats zal vinden. De uitkomsten daarvan moeten voor 1 december 2023 op tafel liggen.