Zakelijk

Cafetaria Twilight verkocht aan HappyFood

Het al ruim 25 jaar in Zeewolde gevestigde Twilight maakt begin 2023 plaats voor HappyFood. Johan en Mascha Safaric van de cafetaria op het Horsterplein hebben hun bedrijf verkocht. “Soms komt er iets voorbij waarvan je denkt: hé, dit is misschien wel interessant.’”

Johan en zijn vrouw Mascha hadden in hun hoofd om nog een paar jaar door te gaan en daarna alles te verkopen en zelf naar het buitenland te gaan, maar deze kans kwam sneller dan verwacht. De verhuisplannen met het gezin worden door deze overname echter niet naar voren gehaald; “Wij hebben nog twee schoolgaande kinderen, dus we gaan het dorp voorlopig niet uit.”

Cafetaria Twilight verkocht aan HappyFood

“Wat wij gaan doen, weten we nu nog niet”, zegt Johan Safaric, tevens voorzitter van de Vereniging Centrumondernemers Zeewolde. “Of iets voor onszelf of ergens in loondienst, maar daar zijn we nog niet uit.” Twilight is in 1996 opgericht en vanaf 2001 zijn Johan en Mascha er zelf bij betrokken.

HappyFood is met ruim twintig zaken een bekende speler in Midden-Nederland. Bas en zijn vrouw Madelon Berens zitten zelf al bij de HappyFood-formule met filialen in Hoevelaken en Barneveld en gaan nu in Zeewolde hun derde vestiging openen. “Cafetaria Twilight is een prachtig bedrijf met een gaaf team op een toplocatie”, vindt Bas Berens.

Voor de Zeewoldenaar is Berens een bekend gezicht. “In een ver verleden heb ik ooit al eens een ijssalon in Zeewolde gehad (Felice, red.) en vandaar kende ik Twilight ook. Ik ben in gesprek gegaan met Johan en Mascha en na twee gesprekken bleken wij een goede klik te hebben en bleek dat dit voor mij een mooie gelegenheid is om uit te breiden.”

Twilight zal zondag 29 januari voor het laatst open zijn. Berens geeft aan dat de gasten vanaf maandag 27 februari terecht kunnen bij HappyFood Zeewolde. “Ze zullen wel wat vernieuwing zien, maar met vertrouwde gezichten in de winkel - het complete team van Twilight gaat mee naar HappyFood - en een wat breder assortiment.”

Advertentie