Zakelijk

Classic Mike in top Nederland op Prestatieladder Socialer Ondernemen

Op 18 februari ontving Mike Kastrop, eigenaar van Classic Mike uit handen van Jan-Nico Appelman (gedeputeerde van Provinciale Staten) en wethouder Egge Jan de Jonge het certificaat PSO-keurmerk. Classic Mike heeft de hoogste trede bereikt van de prestatieladder Socialer en behoort daarmee tot de top van Nederland.

Er zijn maar weinig bedrijven in het land die deze trede halen. In Flevoland is nog één ander bedrijf die dat eerder heeft bereikt en dat is de Almeerse vestiging van Van Eijk Duurzaam Groep.

Het PSO-keurmerk - De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is een wetenschappelijk onderbouwd kwaliteitskeurmerk van TNO dat inzicht geeft in de mate waarin organisaties meer dan gemiddeld sociaal ondernemen, gericht op de arbeidsparticipatie van kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt.

Classic Mike in top Nederland op Prestatieladder Socialer Ondernemen

De PSO brengt op bedrijfsniveau in kaart hoe het aantal medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt zich percentueel verhoudt tot het totaal aantal werkzame medewerkers gedurende een peiljaar.

Classic Mike - Mike Kastrop heeft met het reviseren en restaureren van klassieke auto's een bloeiend bedrijf van Classic Mike gemaakt. Classic Mike staat in de branche van klassieke automobielen inmiddels bekend om zijn uitzonderlijke kwaliteit. Mike doet dat met passie en levert hem menige internationale onderscheiding op. En die passie is meer dan alleen werken aan klassieke auto's van uitzonderlijke kwaliteit. Want hij heeft vooral ook een passie voor inclusief eb sociaal werkgeverschap. Boven winst maken, is zijn doel om continuïteit te realiseren door met kansrijke jongeren te werken. Hij biedt hun een werkplek in zijn werkplaats waar zij hun mogelijkheden en talenten kunnen ontdekken, verder ontwikkelen en inzetten. De jongeren vormen zodoende de basis waarop Classic Mike floreert. Jongeren krijgen hier de kans om met plezier aan mooie projecten te werken en gelijktijdig - onder het oog van de meester - de fijne kneepjes van het restaureren, reviseren en herstellen te leren.

Tekst: SteijgerComm
Foto: Deen Guldemond

 

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie